Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het nieuwe werken is niet nieuw meer

Dit artikel delen:

Het Nieuwe Werken is eigenlijk al lang geen nieuw fenomeen meer. Veel bedrijven en organisaties hebben de afgelopen jaren allerlei stappen genomen om de kantoorwerkplek aan te passen aan nieuwe mogelijkheden zoals digitalisering, mobiele apparatuur en meer flexibele werktijden. Daardoor verandert de werkplek voortdurend.

Sommige organisaties zitten midden in zo'n transitie en anderen zetten de ervaringen en 'lessons learned' van eerdere veranderingen om in nieuwe doelstellingen. Kortom: het nieuwe werken is niet nieuw meer. Bij Ricoh spreken we dan ook van 'werken nieuwe stijl'.

Die veranderende werkplek ziet er voor iedere organisatie anders uit. Daar komt bij dat het veranderen van de werkplek niet alleen gaat om technische vernieuwingen en een andere inrichting van de werkplek., maar het draait ook om strategie en management. Werken nieuwe stijl vraagt bijvoorbeeld om een nieuwe manier van aansturen. Managers kunnen hun medewerkers bijvoorbeeld beoordelen op meetbare resultaten in plaats van op hun aanwezigheid. 

Hoe die werkplek van morgen er precies uitziet dat is niet te zeggen. Helaas beschikken we ook bij Ricoh niet over een glazen bol. Maar we hebben wel ruime ervaring met documentstromen binnen zakelijke omgevingen. Op basis van die kennis en kunde helpen we organisaties bij initiatieven voor werken nieuwe stijl. We helpen bijvoorbeeld bij het optimaliseren van de informatie-uitwisseling tussen afdelingen, vestigingen en partners. We begrijpen als geen ander dat de traditionele papieren werkomgeving stap voor stap verdwijnen en digitale documenten de kern zijn van een moderne bedrijfsvoering. We denken constant mee met onze klanten hoe ze hun bedrijfsinformatie zo snel mogelijk kunnen benaderen via laptops, tablets en smartphones.

Wilt u meer weten over werken nieuwe stijl, de keuze voor bepaalde hardware en de transitie van papieren naar digitale documentstromen? Lees dan het e-book IT op orde of kijk hier hoe bedrijven zoals Jumbo, Erasmus Universiteit of Care hier binnen hun organisatie mee bezig zijn.

Wilt u meer informatie of samen met mij het dialoog aangaan over hoe de werkplek van de toekomst eruit gaat zien kan dit via mijn blogs op:

www.werktrends.nl of via twitter @ somer_lauren

Dit artikel delen:

Webinar

Terugblik webinar Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk

Tijdens het webinar ‘Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk’ zijn o.a. de praktijkervaringen van TMZ en Jumbo met het automatiseren van documentintensieve HR-processen gepresenteerd.

Bekijk WebinarBusiness Case

Mobiel Printen Erasmus Universiteit

25.000 studenten printen vanaf hun eigen mobiel bij Erasmus Universiteit


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-10T13:30:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.