Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gegevensbeveiliging na Snowden

Dit artikel delen:

De onthullingen van Edward Snowden en recente cyberhacks hebben de angst voor cybercrime verhoogd. Dus waarom zouden bedrijven toch juist nu moeten overstappen naar digitale gegevensopslag en -uitwisseling?

Cyberbeveiliging haalt met grote regelmaat de krantenkoppen. En terecht. Recente, geruchtmakende zaken laten zien waarom gegevensbeveiliging bovenaan de agenda van bedrijven staat én waarom het prioriteit moet blijven. Neem bijvoorbeeld de hacks van Sony enonline datingsite Ashley Madison. Daaruit bleek duidelijk wat voor (potentiële) ravage een beveiligingsinbreuk kan veroorzaken binnen een bedrijf. Niet alleen op bedrijfsmatig vlak, maar zeker ook ten aanzien van reputatie.

De toenemende vrees voor cybercrime is niet ongegrond: in Nederland verdrievoudigde het aantal cyberincidenten in 2014 ten opzichte van het jaar ervoor. De Nederlandse schade als gevolg van digitale misdaad wordt geschat op 1,5% van het bnp, een bedrag van 8,8 miljard euro.
En nu steeds meer hardware met elkaar en met de cloud is verbonden, wordt het online inbreken en roven alleen maar interessanter voor de georganiseerde misdaad.

Lees hier verder

Dit artikel delen:

Webinar

Terugblik webinar Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk

Tijdens het webinar ‘Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk’ zijn o.a. de praktijkervaringen van TMZ en Jumbo met het automatiseren van documentintensieve HR-processen gepresenteerd.

Bekijk WebinarBusiness Case

Mobiel Printen Erasmus Universiteit

25.000 studenten printen vanaf hun eigen mobiel bij Erasmus Universiteit


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-09T17:22:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.