Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ruim baan voor Silicon Europe door minder regeldruk

Dit artikel delen:

Als gevraagd wordt de naam van een innovatief digitaal bedrijf te noemen, dan is een Europese organisatie waarschijnlijk niet waar meteen aan gedacht wordt. Uber, Facebook, Apple, Google en de helft van de Top 100 beursgenoteerde ondernemingen komen allemaal uit de VS. En bedrijven als Alibaba en Tencent tonen aan dat er ook een steeds sterkere Chinese concurrentie opkomt.

Hoewel Europese bedrijven een snelle transformatie doormaken en 59 procent nu op de een of andere manier ‘digitaal’ is, is het duidelijk dat het continent achterloopt op de globale barometer. Het is echter niet het gebrek aan ambitie dat het potentieel van organisaties beperkt. Uit een recent onderzoek onder 1.360 beslissers bij bedrijven in 16 EU-landen, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, bleek dat de meeste Europese ondernemingen (65 procent) van plan zijn hun activiteiten de komende vijf jaar uit te breiden naar andere Europese landen. Datzelfde percentage geldt voor Nederland. Het opereren op de single market wordt echter tegengehouden door het complexe stelsel van regels en wetgevingen.

Lees hier verder

Dit artikel delen:

Webinar

Terugblik webinar Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk

Tijdens het webinar ‘Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk’ zijn o.a. de praktijkervaringen van TMZ en Jumbo met het automatiseren van documentintensieve HR-processen gepresenteerd.

Bekijk WebinarBusiness Case

Mobiel Printen Erasmus Universiteit

25.000 studenten printen vanaf hun eigen mobiel bij Erasmus Universiteit


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-25T16:01:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.