Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

P3 Communications: Netwerk Tele2 hoort bij mobiele wereldtop

Dit artikel delen:

Het netwerk van Tele2 heeft net als in 2016 het predicaat ‘zeer goed’ ontvangen en behoort tot de meest kwalitatieve netwerken van Europa. Dit blijkt uit het jaarlijkse onafhankelijke benchmark van consultancybedrijf P3 Communications, waarbij onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar de kwaliteit van de vier mobiele netwerken in Nederland. Bijzonder is dat Tele2, het allernieuwste en meest moderne 4G-netwerk van het land, de sterkste verbetering van alle Nederlandse providers laat zien.

Bijzonder hoge kwaliteit

P3 concludeert dat de mobiele netwerken in Nederland van ongekend hoog niveau zijn en dat de verschillen tussen de netwerken erg klein zijn. Toch springt de prestatie van Tele2 eruit: in amper twee jaar tijd is een supersnel en kwalitatief hoogwaardig 4G-netwerk neergezet waar klanten tegen lage prijzen onbeperkt gebruik van kunnen maken.

De allerbeste mobiele netwerken

In de vorige twee benchmarks (uit 2015 en 2016) lieten alle mobiele operators al zeer goede resultaten zien. En ook nu scoren de vier grootste Nederlandse operators allemaal boven de 900 uit 1000 punten. Het rapport noemt dit een opmerkelijk hoog prestatie- en stabiliteitsniveau.

Ook onderstreept het resultaat de superieure kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken. Het feit dat de netwerken in alle geteste scenario’s vergelijkbaar presteren, benadrukt volgens P3 het hoge niveau van dienstverlening en performance die Nederlandse klanten kunnen verwachten.

Verder optimaliseren voor uitmuntende klantervaring

Ondertussen gaat Tele2 door met het optimaliseren van haar netwerk. Het afgelopen jaar leverde dit de grootste procentuele verbetering in de benchmarktest van P3 op, waar twee andere providers punten inleverden.

Het Tele2 netwerk wordt gewaardeerd met een score van 919 uit 1000. P3 stelt zelfs vast dat het netwerk van Tele2 een goede kandidaat zou zijn om de benchmarktest in verschillende Europese landen te winnen.

Kijkend naar de verbeteringen scoort Tele2 op alle geteste categorieën beter dan in 2016 (+2%). En dat terwijl ze nog volop bezig zijn met de optimalisatie van het netwerk. Tele2 heeft momenteel 3.000 antenne opstelpunten en bouwen verder op locaties waar haar klanten komen: het Tele2 netwerk wordt dynamisch gemonitord en waar veel klanten tegelijkertijd van het netwerk gebruikmaken wordt extra capaciteit toegevoegd.

Benieuwd naar alle resultaten? Download dan hier het volledige P3 rapport 2017.

Wat iedere IT-manager moet weten over de ontwikkelingen in mobiele communicatie

In 1994 met de introductie van GSM (2G) dachten de ontwikkelaars daarvan dat het mobiele netwerk voltooid was en niet beter kon, maar toch kwam er al snel een opvolger: 3G. En inmiddels wordt het 4G-netwerk uitgerold. Blijft het bij deze vierde generatie? Nee: er wordt nu al hard gewerkt aan de ontwikkeling van 5G. Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Lees het antwoord op deze en meer vragen in deze whitepaper over de mobiele evolutie op de werkvloer: van 2G naar 5G.

Dit artikel delen:

Connected Lounge: State-of-the-art experience center


Ins & Outs van vast-mobiel integratie


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T09:31:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.