Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wie betaalt al die kokende salarissen?

Hoeveel bankpasjes heeft u in uw portemonnee? En hoeveel zijn u die waard? Wat wilt u per jaar betalen voor een creditcard of andere bankdiensten?

De arbeidsmarkt voor ict’ers bereikt het kookpunt. Bedrijven halen alles uit de kast om talent te binnen te halen. Het liefst young professionals, hoewel die niet meer bestaan in onze sector.

Voorheen kwamen deze pro’s net van school of universiteit of ze stroomden via een andere weg binnen bij detacheringsbedrijven. Ze kregen dan een interne opleiding, vaak op een heel mooie locatie in het buitenland en na een aantal weken gingen ze aan de slag.

Een young professional in onze branche heeft maximaal twee jaar ervaring. Daarna stroomt hij of zij door. Dan hebben ze – in ons geval – meerdere testgevallen naar tevredenheid opgelost en bij verschillende soorten bedrijven gewerkt.

Ze hebben ervaring opgedaan in agile-omgevingen. Daar soms hun neus gestoten of juist een geweldige prestatie geleverd. In elk geval hebben ze hun ervaringen gedeeld met andere (senior)professionals in bijvoorbeeld intervisiesessies.

In die twee jaar hebben ze een stevig T-Shape-profiel opgebouwd. Ze weten wat er gevraagd wordt in devops-omgevingen en misschien hebben ze ook nog wel on the job leren programmeren. Het blijven tenslotte professionals die altijd beter willen. Die eerste twee jaar van hun werkzame leven zijn buitengewoon nuttig.

Maar bestaat dit dan allemaal niet meer? Jawel, maar de arbeidsmarkt is zo oververhit dat we qua salarissen niet meer kunnen spreken van young professionals. De grote bedragen vliegen je om de oren. Daar maak ik me zorgen over. Vandaar mijn vraag in de kop van deze bijdrage.

Ongetwijfeld worden die hoge salarissen doorberekend en uiteindelijk gaan we allemaal meebetalen aan bankpasjes en andere vernuftige ict-oplossingen. De vraag is hoeveel?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-04T11:10:00.000Z Jan van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.