Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Start-up RedSocks

De jacht op investeerders

Dit artikel delen:

'Je moet in Amerika groot denken’, zei Wesley Verhoeve recent nog in een interview, een adviseur met een sleutelrol tussen ondernemers in New York en Nederland. 'Als je een investeerder om tienduizend dollar vraagt dan nemen ze je niet serieus. Dan kom je niet aan tafel.' In Nederland investeren investeerders kleinere bedragen en zoeken ook meer naar zekerheden in het businessplan, waar investeerders in Amerika vooral kijken naar het potentieel.

RedSocks is als een 'lean start-up' begonnen. Drie enthousiaste founders, een fantastisch idee en eigen geld. Net genoeg om het idee om te zetten in een concrete business case. Het is de kunst om in die eerste fase van, in ons geval, beperkte financiële middelen, een voldoende kwalitatief geloofwaardige fundering te bouwen die de interesse wekt van externe partijen die nodig zijn om een volgende stap te kunnen maken.

Externe partijen als informal investors. Mensen die dicht bij je staan. En op basis van vertrouwen en gunning bereid zijn het premature plan aan te horen. Vervolgens zullen aspecten als geloofwaardigheid, haalbaarheid, realiteit, professionaliteit, kennis, ervaring en drive hen uiteindelijk zakelijk moeten overtuigen zich financieel te committen aan een start-up bedrijf. Met alle bekende statistieken van dien. Want, het meerendeel van start-up bedrijven strandt nog voor ze de stap naar volwassenheid kunnen maken.

Dat betekent dat er door deze early investors risico's worden genomen. In het geval van RedSocks een risico wat nog niet te berekenen viel, omdat er ten aanzien van het technisch product wat RedSocks aan het ontwikkelen was geen referentiekader bestond. Het product bestond namelijk nog niet.

Gevolg is dat een eerste investeringsronde slechts beperkte opbrengsten genereert. Dus met de druk van een, zekere, volgende ronde in het verschiet moet er dus een onafgebroken focus zijn op het 'waarmaken van de beloften'. Want alleen dat creëert vertrouwen en opent de deur voor verdere investeringen.

De technische ontwikkelingen van RedSocks, de professionele opbouw van het team die de verwachtingen moeten omzetten in realiteit, het momentum in de cyber security-markt en een steevast groeiend vertrouwen in het slagen van onze missie heeft RedSocks elke keer in de gelegenheid gesteld de interesse en het vertrouwen te winnen van investeerders die zich aangetrokken voelen tot deze 'once in a lifetime' opportunity, namelijk een unieke oplossing, van Nederlandse bodem, voor het revolutionair bestrijden van malware op internationale bedrijfs- en overheidsnetwerken.

Deze bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Pim Cornelissen, cso bij RedSocks.

Computable Awards 2015

RedSocks is als start-up genomineerd voor de Computable Awards 2015. Tot aan de uitreiking op 3 november 2015 krijgen de tien genomineerde start-ups op Computable.nl de ruimte om hun kennis en ervaringen te delen met de markt. Het is al mogelijk om te stemmen voor de Computable Awards 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-16T09:18:00.000Z Netania Engelbrecht