Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Microsoft steunt start-up IreckonU

Dit artikel delen:

Nadat Intel in februari van dit jaar investeerde in promotie rondom softwarebedrijf IreckonU, is Microsoft nu ook zichtbaar overtuigd van de kracht van IreckonU. ’s Werelds grootste computersoftwarebedrijf plaatste de showcasevideo van IreckonU op haar website. Dit is het tweede grote softwarebedrijf dat zich inzet voor de start-up uit Amsterdam.

De steunbetuiging van Microsoft komt op een goed moment voor de start-up. IreckonU hoort bij de top tien kandidaten die kans maken op winst bij de Computable Awards, in de categorie Nederlandse start-up van het jaar. IreckonU, product van ict-bedrijf Ireckon, is een van de grote kanshebbers. Sinds de stembus is geopend, gaat het IreckonU voor de wind: naar aanleiding van de nominatie is de start-up uitgenodigd door de grote hotelketens van Las Vegas en ziet Microsoft nu dus ook de essentie van deze slimme hotelsoftware in.

Sinds we genomineerd zijn voor de Computable Awards merken we van alle kanten dat steeds meer mensen onze start-up kennen. Onlangs waren we in Austin, Texas om een grote hotelconferentie te bezoeken. We hoefden ons niet voor te stellen: ze hadden al van ons gehoord. De steun van Microsoft maakt ons niet alleen trots, maar ook hoopvol over de toekomst.

Veranderende hotelwereld

Komen de verwachtingen uit en wint IreckonU inderdaad de prijs voor start-up van het jaar, dan zullen de toekomstige hotelbezoekjes er heel anders uit komen te zien. De software van IreckonU is een grote kracht binnen de hotelbranche, waar veel autonome softwaresystemen complex en inefficiënt werken. De hotelbezoeker ervaart daarmee een uniek en persoonlijk verblijf in het hotel: denk aan temperatuurregeling, je favoriete drankje in de koelkast en lievelingsmuziek uit de speakers.

De hotels waarin onze software al is geïnstalleerd, krijgen een significante hogere waardering op bookingwebsites als Booking.com en Tripadvisor. Met andere woorden: er is een directe relatie tussen het gebruik van onze IreckonU-software en een hogere revenu.

Computable Awards 2015

De prijzen voor de Computable Awards 2015 worden op 3 november in Utrecht uitgereikt. Men kan tot 12 oktober stemmen op alle ondernemingen die meedingen in de verschillende categorieën, van CEO van het jaar tot ICT-project van het jaar in het onderwijs, en dus Nederlandse start-up van het jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-27T13:57:00.000Z Mark Voermans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.