Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Vruchten plukken van netwerktransformatie

Computable Expert

Willem Jonkman
Sales Directeur Benelux, Verizon. Expert van Computable voor de topics Security, Digital Workplace en Digital Innovation.

Steeds meer bedrijven gaan van start met initiatieven voor digitale transformatie. Ze maken daarbij gebruik van geavanceerde infrastructuuroplossingen. Denk bijvoorbeeld aansSoftware defined networking (sdn)-diensten om de flexibiliteit te vergroten en ondersteuning te bieden voor de bedrijfsdoelstellingen. Verder maken ze steeds intensiever gebruik van cloud-diensten voor het hosten van bedrijfskritische workloads.

Nu organisaties het ‘cloud first-principe’ hanteren, is het belangrijk dat ze ook hun netwerk transformeren. Dit is van cruciaal belang om de belofte van de cloud in te lossen.

Hoe kunnen bedrijven nu precies de vruchten plukken van een succesvolle netwerktransformatie? En welke valkuilen moeten zij zien te vermijden?

  1. Probeer het tempo van de business bij te benen: Software defined networking (sdn) stelt bedrijven in staat om het hoge tempo van zakelijke veranderingen bij te houden. Deze technologie stelt hen in staat om effectiever in te springen op de behoeften van klanten en eindgebruikers en nieuwe zakelijke kansen. Een belangrijke drijfveer voor de implementatie van Ssdnis het terugdringen van de netwerkcomplexiteit die gepaard gaat met het toenemende applicatieverkeer tussen mobiele apparaten en de cloud.
  2. Virtualiseer het netwerk: Software defined networking draait in wezen om het scheiden van het databeheer (data intelligence) van de gegevensstroom. In een sdn-omgeving wordt de functionaliteit die zorgt voor het beheer en de verwerking van gegevens gescheiden van de fysieke gegevensoverdracht. Deze abstractie stelt bedrijven in staat om te profiteren van network function virtualization (nfv). Dat houdt in dat diverse netwerktaken die eerder werden verzorgd door dedicated fysieke hardware nu softwarematig worden afgehandeld.
  3. Zorg voor automatische schaalbaarheid: Een goed doortimmerde  sdn-strategie maakt het netwerk voldoende flexibel en veerkrachtig om pieken in het dataverkeer op te vangen, prioriteit te verlenen aan bedrijfskritische applicaties en netwerkopstoppingen terug te dringen met behulp van intelligente automatisering.
  4. Schep de voorwaarden die nodig zijn om succes te boeken: Het is belangrijk om van meet af aan solide doelstellingen en plannen te hanteren om een robuust governance-proces te waarborgen. Zo kunt u vanaf dag één voldoen aan de voorwaarden voor een succesvolle overstap naar de cloud. Bovendien kunnen interne teams effectief samenwerken om nieuwe manieren te vinden die de return on investment (roi) I vergroten.
  5. Doe een beroep op de kracht van voorspellende analyse: Blijf de ontwikkelingen een stap voor. Dit kan door niet alleen informatie op te vragen over hoe applicaties binnen het netwerk presteren, maar deze data ook te gebruiken om na te gaan welke parameters moeten worden aangepast om de applicatieprestaties te verbeteren.
  6. Ontwikkel slimmere oplossingen: Het aantal cyberbedreigingen groeit met de dag. Dit noopt bedrijven ertoe om gebruik te maken van slimmere beveiligingsoplossingen. Sdn maakt het mogelijk om geavanceerdere oplossingen in te zetten in combinatie met een analytische laag. Dit voorkomt gebondenheid aan een specifieke leverancier.
  7. Bescherm de netwerkrand: Bouw beveiligingsmechanismen in de netwerklaag in om bescherming te bieden tegen datalekken. Dit is mogelijk met tools zoals de softwaredDefined perimeter (sdp). Deze oplossing maakt gebruik van het principe van ‘onvindbaarheid’ om veilige toegang te bieden tot apparaten en applicaties via een publieke cloud.
  8. Dam de kosten in: Met behulp van intelligente netwerkoplossingen kun je on demand connectiviteit met de cloud bieden om grip te houden op de kosten. Door het verbruiksmodel van de cloud ook toe te passen op de laag voor netwerkconnectiviteit, betaal je alleen voor de verbindingen die werkelijk worden benut.
  9. Doe een beroep op centraal beheer: Centraal beheer zorgt voor flexibelere processen en beheer en dat draagt weer bij aan kostenbesparingen. Integrale automatisering van netwerkservices maakt het mogelijk om netwerkbronnen in te richten en aan te leveren, het aantal fouten terug te dringen, de serviceniveaus te verbeteren en api’s te gebruiken voor naadloos, vrijwel realtime beheer van de netwerkfuncties en het dataverkeer.
  10. Zorg voor een rijkere netwerkervaring: Netwerktransformatie biedt bedrijven geavanceerdere mogelijkheden en een geoptimaliseerde gebruikservaring. Het vergroot de operationele efficiëntie door netwerkfunctionaliteit beschikbaar te stellen met de snelheid van software.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-24T14:51:00.000Z Willem Jonkman