Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Productinnovatie versnelt marktdynamiek

De vraag van consumenten naar meer productinnovatie en transparantie, steeds toenemende kwaliteit en regelgeving, strakkere winstmarges, nieuwe kanaalkansen en een dynamisch personeelsbestand zijn slechts enkele van de factoren die de marktdynamiek naar het punt verschuiven waar fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken een frisse kijk moeten hebben op hoe ze zaken doen.

Laten we eens kijken naar die belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op alle mensen die betrokken zijn bij het maken en veranderen van producten. Van verkoop en marketing tot ontwikkeling, en van technologie, regelgeving tot productie - hoe innoveert en werkt uw organisatie vandaag?

Zichtbaarheid van projecten en portfolio's is niet langer alleen een managementvereiste, het stimuleert het juiste gedrag en de juiste uitvoering door alle project-teamleden. Deze zichtbaarheid stimuleert de focus op succesvolle projecten en verwijdert afleidingen. Nieuwe en bestaande productontwikkeling kan worden versneld door workflows en samenwerking.

Marge

Wellicht kent u het uit eigen ervaring: een recept of product dat niet op de markt komt vanwege een slechte marge. Een pre-productiekostenanalyse, samen met simulatie en optimalisatie, biedt moderne benaderingen om ervoor te zorgen dat producten tegen de juiste kosten voldoen aan de verkoop-, marketing- en voedingswaarden.

In 2020 blijven fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken fouten maken met ingrediëntenverklaring, allergenen en claims. Alle consumenten verdienen dat hun producten 100 procent correct worden gedeclareerd ongeacht land van verkoop. Is het geen tijd voor u om productnormen volledig in te bedden in uw productontwikkelingsstrategie?

Wanneer partners/klanten (GS1) en consumenten gedetailleerde (technische) informatie over uw producten moeten hebben, is snelheid van essentieel belang. Van samenwerking met leveranciers tot eindproduct en specificatie, naadloze gegevensuitwisseling door integratie neemt de last van hertypen weg en biedt toegang op de juiste plaats en tijd.

Waar begin je als je wilt verbeteren? Een softwareoplossing zoals een product lifecycle management-systeem biedt een oplossing om gegevens en processen in de hele onderneming te verenigen, samenwerkingsprojectbeheer te gebruiken en formules te verbeteren, nieuwe producten sneller te ontwikkelen en te lanceren en honderd procent wereldwijde naleving van de etikettering te garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

INSEAD definieert twee soorten innovatie, de rode van kostenverlagingen in een markt waar de marges onder druk staan en de blauwe innovatie van nieuwe kansen in een 'greenfield' waar nog niet veel spelers de winst onder elkaar moeten verdelen. En laatste innovatie gaat dus om een product (of proces) innovatie op basis van een (toekomstige) marktvraag en de glazenbol om deze te voorspellen gaat om meer dan luisteren alleen. Of zoals Henry Ford het zei: "Als ik klanten had gevraagd wat ze wilden dan hadden ze gezegd, snellere paarden."

Een snellere time-to-market met productontwikkelstrategieën die van de klant een proefkonijn maken lijkt me op zijn retour. Deze 'wegwerp' (bedot.com) economie leidt tot vragen naar details van product, de governance van de processen hierin gaat om een wereldwijde naleving van de wetgeving welke dus een andere ontwikkelstrategie kent. Het delen van gegevens is dan ook niet het probleem, de uitdaging zit in het 'extraheren' van kennis uit deze gegevens. Hiërachische workflows kennen vaak geen 180 graden feedback van bijsturing waardoor iedereen de klok hoort luiden maar niemand meer weet waar de klepel hangt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-03T13:13:00.000Z Kees van den Houten


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.