Managed hosting door True

No Connectivity, No Cloud (6)

Connect the Cloud

 

Computable Expert

Rutger Bevaart
CTO, Custom Connect B.V.. Expert van Computable voor de topics Mobility en Datacenters.

Connectivity is mission critical geworden. Hoe is dat zo gekomen en waar gaat het naar toe? Een ding is zeker: alles wijst naar de cloud. Het belang van goede verbindingen neemt nog verder toe. Dit is het laatste deel in een serie blogs over het groeiende belang van connectivity in relatie tot enterprise cloud computing.

Ook in een cloudomgeving is de ketting zo sterk als de zwakste schakel, en dat blijkt vaak de verbinding. Is het nog mogelijk om zelf invloed uit te oefenen op de outsourcing partner, bij cloud computing ligt dat anders. Daar heb je het aanbod van de provider as-is te accepteren. Je bent dus ook afhankelijk van de connectivity aan zijn kant van de verbinding.

De ervaring leert dat cloud providers erg gericht zijn op hun interne systemen en hun technologie. Daar durven ze hoge sla’s voor af te geven. De connectivity blijft onderbelicht of wordt helemaal niet meegenomen in de sla. Met andere woorden, je krijgt ‘garantie tot de voordeur’. We zien overigens dat enkele innovatieve cloudproviders oog hebben gekregen voor het belang van connectivity voor de kwaliteit van de geleverde dienst. Zij bieden naast internet alternatieve verbindingsmethoden met de vereiste redundancy, en geven daar garanties op af. Bovendien geeft het concept van de carrier-neutral cloud exchange in het datacenter een sterke kwaliteitsimpuls aan de verbinding met de cloud provider.

Conclusie

Connectivity is in de huidige cloud economie van cruciaal belang. Doordacht connectivity beleid is afgestemd op de bedrijfsstrategie en draagt bij aan goed riskmanagement. Met een slimme aanpak valt veel geld te besparen, de algemene beschikbaarheid van it-voorzieningen te verhogen, de flexibiliteit van de onderneming te vergroten en haar concurrentiepositie te versterken.

Reeks: No Connectivity, No Cloud

Lees de hele reeks van 'No Connectivity, No Cloud':
Deel 1: Het groeiende belang van connectivity
Deel 2: Application service providing kwam te vroeg
Deel 3: Hosting en System Integration
Deel 4: Carriers en datacenters
Deel 5: Carriers en connectivity
Deel 6: Connect the Cloud

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5932019). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×