Spoelstra spreekt: Windows nog even

Dit artikel delen:

Hij is uit, Windows 7, en ik heb nog geen seconde getwijfeld of ik moet upgraden of niet. Ik heb ook nog van weinig mensen gehoord dat ze over zijn, maar misschien komt dat omdat ze op dit moment even niet kunnen mailen.

Microsoft wil graag dat we massaal over gaan en dat zullen we op den duur ook wel doen als de softwaremaker met de ondersteuning van de oude versies stopt. Een andere reden om over te stappen heb ik niet.

Het gekke bij Microsoft is dat de redenen om gebruik te maken van een nieuw product altijd te maken hebben met het oude product van de leverancier. Dat is hetzelfde als mijn Renaultdealer tegen mij zou zeggen dat ik een nieuwe Renault moet omdat die oude Renault die hij me zelf verkocht heeft een flutauto is.

Positief

Maar de eerste berichten over Windows 7 lijken positief. De meeste applicaties schijnen er grotendeels probleemloos op te werken. Maar dat is volgens mij ook de bedoeling. Als ik een televisie koop ga ik ook niet heel blij zeggen: bijna alle kanalen doen het!

Dat is ict. We nemen genoegen met minder dan honderd procent.

Nieuwe functionaliteit

Er is ook nieuwe functionaliteit. Je kunt als gebruiker je bureaublad naar eigen wens aanpassen. Daar zaten we op te wachten. Nu zijn alle problemen in Nederland opgelost. Het was niet de schuld van de buitenlanders, nee het lag aan het feit dat ik mijn bureaublad niet zelf kon aanpassen. Als Dirk Scheringa zelf zijn bureaublad aan had kunnen passen had de DSB bank nog bestaan, Ajax had Champions League gespeeld en Arie Boosma was nog bij de EO geweest.

Maar ach wat zeur ik. Ik ben te lui om me te verdiepen in andere besturingssystemen dus ook ik ga op den duur Windows 7 gebruiken. Totdat ik een nieuwe computer wil kopen en de verkoper tegen me zegt dat als je een computer koopt met een opensourcebesturingssysteem je zeven tientjes goedkoper uit bent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk stukje,

Wat een flut verhaaltje. Natuurlijk is je Renault een flut auto, oud of nieuw dat maakt niet uit. Maar die nieuwe Renault is wel beter dan die oude benzineslurpende en luchtvervuilende bak, eenvoudigweg omdat de ontwikkeling bij Renault niet stil heeft gestaan sinds de tijd dat jij bij je bank aanklopte met het flutverhaal dat jij perse die Renault nodig hebt voor je werk.

Dus, Spoelstra, snel je Windows XP inruilen voor een iets betere versie. Dat de volgende versie weer iets beter zal zijn is een van de dingen die we in de ICT blijven hopen.

PS. ICT is soms net biologie; of hoop jij dan niet dat Spoelstra 2.0 iets minder gebreken zal hebben dan de oude versie?

Windows 7 is inderdaad een goede opvolger van Vista. XP compatible mode is perfect voor de mensen die van XP overstappen naar Vista.
Gisteren ontdekt dat je voor deze mode te activeren wel een Intel- of AMD cpu in je systeem moet hebben met VT technologie. Die zit dus niet in mijn huidige XP Desktop van 2 jaar oud. Een upgrade van XP naar Windows 7 is leuk, maar koop dan gelijk nieuwe hardware die alle mogelijke futures van het nieuwe besturingssysteem activeren.

Of je koopt een IMac!

@Miriam:
Wat die Renault betreft: Renault had j??ren geleden al een auto (prototype, dat wel) die iets van 1 op 40 kon halen. Het argument van de autofabrikanten dat ze die dingen nooit op de markt brengen, is _altijd_ geweest: 'de consument wil 't niet / de consument is er niet klaar voor'. Andere redenen kwamen eigenlijk nooit naar boven drijven.
Pas als de regelgeving strenger wordt, en zuiniger rijden een _eis_ is van de overheid, _dan_ pas gaat men langzaam (want langzaam gaat 't) bezig met 't op de markt brengen van zuinirger modellen.

Dus dat de ontwikkelingen bij Renault 'niet stil hebben gestaan' vind ik een ernstig misleidende term in dezen daar waar 't gaat om 't zindsdeel 'benzineslurpende en luchtvervuilende bak'.

@spoelstra
Werkzaam bij(?) de ict staat in je onderschrift, en dan glashard verklaren dat je overstapt omdat je een nieuwe pc koopt?
Een verkoper raad aan, je bent te lui om te verdiepen?

Of is dit het komische stukje, gezien het andere onderschrift onder de foto?

Als het beestje maar een naam heeft.
1 column die ik vanaf nu ga overslaan.

@Thejan:
Of je koopt een Renault. (Het liefst bij M)

Leuk stukje!

@Miriam
Volgens mij gooi je gebreken en features hier onterecht op een hoop.
Je mag van een nieuwe auto verwachten dat hij zonder gebreken is. Als de handrem het niet doet hoeft de verkoper echt niet aan te komen met het verhaal dat dat in de volgende modellen zal worden opgelost. Maar bij software worden we geacht ons zonder morren te laten afschepen met dit soort flauwekul.

Je hebt duidelijk nog geen ervaring met Windows 7.

Niks flutverhaal. Leuke vergelijkingen en een goede balans tussen humor en kritiek. Humor met een vleugje absurditeit werkt prettig op lees- en lachspieren. Bij mij in ieder geval wel. Dat niet iedereen dat begrijpt blijkt maar weer.

Miriam rijdt vermoedelijk nog in een Renault Vista, dat zou een verklaring kunnen zijn voor haar zuurgraad.

Gemiste kans. De inhoud van deze column is er 1 van beter iets geschreven dan niets. Jammer, hopelijk volgende keer een betere column.

@Nico: Misschien kan je voor betreft de goede balans eens uitleggen wat je bedoeld met de kritiek dat in dit stukje moet staan...?

De humor die jij ziet komt op mij redelijk naief over (ik doel dan op de inhoudelijke "humor", niet jouw mening).

@Jacob, je kan niet overal goed in zijn, hopelijk presteer je als stand-up comedian iets beter dan als columnist.

Just my 2 cents

Pfff. Wat neemt iedereen zichzelf weer serieus met z'n Win7.

Jacob geeft haarscherp aan dat we binnen ons vakgebied nauwelijks verder komen dan veel energie en geld te steken in ons zoveelste desktop-speeltje, in plaats van eens serieuze systemen te gaan maken die werken.
Geef eens aan wat we dan meer en beter gaan doen in de ICT met Win7 ?

Ik wil ff laten weten dat ik geen mening heb.

Ik heb het onderhand wel een beetje gehad met windows en de microsoft geldklopperij. Ik heb van m'n leverancier begrepen dat er geen NL versie komt van de upgrade licentie waarmee je 3 PC's kan upgraden. Ik heb er dus drie met Vista Home Premium. Microsoft denkt toch niet dat ik daarvoor meer dan 300,00 euro ga uitgeven. Het wordt inderdaad tijd voor open source en bij een nieuwe PC tijd voor Apple.

linux is veel leuker.

Als gepensioneerd automatiseerder blijf ik daar mijn interesses houden. Tuurlijk verdiep ik mij in andere andere en nieuwe OS. Heb W7 en ook diverse Linux virtueel draaien onder XP. Leuke OSsen en aardig gelukt.

XP voldoet voor mij prima, is voor mij meer een middel dan een doel op zich. Ik ben daar heel tevreden mee. Mijn PC voldoet nog (P4 3,2 Ghz XP Pro). Als kwa functionaliteit een betere nodig is zal het een moeilijke afweging worden (WXP of W7).

Ik begrijp heel goed wat Jacob bedoelt en heb zijn stukje met plezier gelezen. Jacob ga zo door.

Als gepensioneerd automatiseerder blijf ik daar mijn interesses houden. Natuurlijk verdiep ik mij ook in andere andere en nieuwe OS. Heb W7 en ook diverse Linux virtueel draaien onder XP. Leuke OSsen en aardig gelukt.

XP voldoet voor mij prima, is voor mij meer een middel dan een doel op zich. Ik ben daar heel tevreden mee. Mijn PC voldoet nog (P4 3,2 Ghz XP Pro). Als kwa functionaliteit een betere nodig is zal het een moeilijke afweging worden (WXP of W7).

Ik begrijp heel goed wat Jacob bedoelt en heb zijn stukje met plezier gelezen. Jacob ga zo door.

Mijn XP laptop werkt als een afgesabbelde Bic balpen, zolang hij schrijft weet hij dat hij blijft. Daarna vervanging door een Macbook, indien nodig met wat vmware om windows te draaien.
Mijn desktop met Vista Home Premium van 3 jaar oud zal door een Imac vervangen worden.
Ik ben er klaar mee die Microsoft, Time for a change!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T09:35:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.