Spoelstra spreekt: 2012

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden dat ik deze column nog moest schrijven, want op dit moment had de wereld allang moeten zijn vergaan. De Amerikaanse dominee Camping had voorspeld dat afgelopen zaterdag het einde der tijden was genaderd.

Dat het anders liep had ik als fervent Bijbellezer kunnen weten. Zoals er duidelijk staat, laat het einde der tijden zich niet voorspellen, maar komt het einde als een dief in de nacht. Het staat er letterlijk. De dominee had volgens eigen zeggen een rekenfout gemaakt en rekent nu op 21 oktober.

Windows 8

Er zijn ook mensen die denken het einde der tijden in 2012 valt, omdat dan de Mayakalender afloopt. Dit is natuurlijk ook een gekke redenering. Ik heb thuis ook een kalender en die loopt aan het einde van het jaar ook af maar dan koop ik gewoon weer een nieuwe.

In de Bijbel staat ook dat je het einde der tijden kunt herkennen aan het feit dat er allerlei rampen staan te gebeuren en toen dacht ik, in 2012 komt Windows 8 uit. Zou het einde der tijden dan toch naderen? Microsoft denkt daar zelf heel anders over. Zij gaan door totdat de hele wereld bestuurd wordt met Windows. Om de zoveel tijd komt Windows met een vernieuwde versie. Wat dat betreft lijkt Windows verdacht veel op een wasmiddel. Die zijn ook telkens weer vernieuwd en wassen steeds witter. En dan denk ik altijd maar, de vorige waste toch ook al wit? Hoe wit wil je het hebben?

Apocalyps

Dit keer gokt Windows vooral op de smartphone-, netbook- en tabletmarkt . En waarom weet ik niet, maar ik denk dat ik gewoon weer mee doe en Windows 8 ga gebruiken. Ik ben gewoon een slaafse volgeling. Ach, zolang mijn problemen niet groter zijn dan Windows 8 zal de wereld ook wel niet vergaan. Of om nog maar eens een onbekende dichter te citeren: in de tuin met een bakje chips, wacht ik op de Apocalyps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het einde der tijden zal mijn tijd wel duren ;-)

Tja, Skype wordt overgenomen door Microsoft, en gisteren bleek al dat Skype gigantische crashte wereldwijd ;)

En bij elke nieuwe Windowsversie denk ik: ik blijf bij m'n vertrouwde versie. Maar als de massa standaard wacht op servicepack 1 voor over te gaan, is bijna de meerderheid pas over als de volgende wordt aangekondigd.

Geruchten gaan ook dat Nokia door MS overgenomen zou kunnen worden, omdat die MS-foontjes maken straks. Misschien geen einde der tijden, maar wel van Nokia denk ik...

Kortom, niet teveel sparen tot eind 2012, lekker rood gaan staan, je weet maar nooit, en afwachten of we Windows 8 uberhaupt wel halen voor we ons er druk over maken ;)

Als ik dit artikel zou moeten uitdrukken in een plaatje...

http://i.imgur.com/LKocF.png

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-25T10:40:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.