Spoelstra spreekt: Windows 11

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Als mijn kleren kapot zijn, dan gooi ik ze meestal weg. Vroeger ging dat anders. Als ik vroeger een gat in mijn sokken had, dan gooide wij die niet weg. Nee, dan maakte mijn moeder die gewoon. Tegenwoordig knip ik ook mijn teennagels. Dat scheelt ook een stuk.

Ik kan mij nog herinneren dat wij vroeger een nieuwe telefoon kregen. De oude was 28 jaar oud. Hij werd ook niet weggegooid. Mijn broer heeft hem meegekregen toen hij op kamers ging. Nu hebben we bijna elk jaar een nieuwe telefoon.

Oude rommel

Het is een beetje de maatschappij waarin we leven. We willen steeds weer iets nieuws. Of het nieuwe wordt ons opgedrongen. Softwareleveranciers (en hardware overigens ook) zijn er een meester in. We moeten constant iets nieuws en het oude kan worden weggegooid. Je hoeft niet over naar de nieuwe versie, maar voor je het weet stoppen ze met de ondersteuning en dan voelt het meteen alsof je aan het werken bent met een tikkende tijdbom die elk moment kan ontploffen. En dan gaat iedereen natuurlijk zeggen ‘ja maar dat is ook oude rommel’. Ja, maar het deed het toch nog? Er vliegen vliegtuigen in de lucht die veertig jaar oud zijn, maar mijn Windows-versie gaat slechts drie jaar mee.

Softwareleveranciers geven ook altijd expres hoge nummers aan hun nieuwe updates mee zodat het product dat je slechts een paar jaar geleden hebt gekocht, oud lijkt. Ze hadden Windows 10 ook gewoon Windows 7.3 kunnen noemen, maar als ze vervolgens over ander half jaar met de mededeling komen dat ze stoppen met de ondersteuning Windows 7, dan gaat iedereen steigeren.

Stekker eruit trekken

29 juli staat de release van Windows 10 gepland. Dat is lekker gepland in de vakantie zodat je een paar weken de tijd hebt om alles weer een beetje draaiende te krijgen en een nieuwe computer te kopen omdat Windows 10 eigenlijk helemaal niet geschikt blijkt te zijn voor je oude computer. Dus ik wacht gewoon op Windows 11 of 13 en waarschijnlijk net zo lang tot Microsoft de stekker uit Windows 8 trekt. 10, 9, 8 , 7, 6…

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alleen lastig op 11, 12 of 13 wachten als Microsoft inderdaad, zoals ze nu beweren, met Windows 10 de laatste versie van Windows hebben bereikt... ;)

@FP:
"zoals ze nu beweren":

"No one will need more than 637 kb of memory for a personal computer—640K ought to be enough for anybody," Bill Gates, Microsoft, 1981.

Tja FB "met Windows 10 de laatste versie van Windows hebben bereikt... ;)"
over een 5 jaar hebben we dan versie 10.1.2.3.4.5.
Het blijft zwaar overtrokken commercieel geneuzel zoals JS aanduid.
Daarnaast worden de devices kleiner, maar de apps en OS-en vreten nog steeds geheugen omdat we het ook allemaal grafisch willen weergeven.
@M: toen het nog op een floppy of een ponsbandje paste ...

Het geneuzel van Spoelstra is Computable onwaardig. Ook als comedian (of hij nou staat of zit) kan ik er geen humor in ontdekken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-17T11:36:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.