Spoelstra Spreekt: Slaatje uit slaan

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Er is een stichting opgericht om een collectieve schadeclaim tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in te dienen wegens het lekken van data. De eisers vinden dat ze schade hebben ondervonden. Of in ieder geval: dat ze hier een slaatje uit kunnen slaan.

Als je mee wilt doen, dan kun je je gegevens achterlaten op de website van de stichting die, by the way, helemaal volgepropt is met cookies. De gegevens die je daar achterlaat, zijn dezelfde gegevens die ook bij de GGD zijn gelekt. Ik zou het wel lachen vinden als deze gegevens ook op straat komen te liggen.

Stel klunzen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik vraag me bij dit soort acties altijd af waarom ze dit zouden doen. Om ze bij de GGD nog even extra te laten weten dat ze dom bezig zijn geweest? Natuurlijk werken op de ict-afdeling van de GGD een stel klunzen. Bij Capgemini noemen ze dat soort mensen ‘prospects’, maar dat weten die medewerkers zelf ook wel. Als je op de ict-afdeling van de GGD werkt, weet je ook wel dat je niet de beste ict’er van de westerse wereld bent.

Dus wat schiet je op met zo’n proces tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? Wat je krijgt zijn dure proceskosten, de financier van de stichting gaat er met het grootse deel van de pot vandoor en de claim wordt uitbetaald met belastinggeld. En wie moet dat betalen? O ja, wij! Dezelfde mensen die de claim hebben ingediend. Want laten we niet vergeten dat je zelf de overheid bent.

Geen belastinggeld

Wat ik mij ook afvraag, is waar de stichtingen zijn die Google, Facebook of Apple gaan aanklagen. Daar valt nog wel wat schadevergoeding te halen. En het is dan niet van ons 'eigen belastinggeld', want dat is daar niet te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Consumentenbond houdt zich met Facebook bezig: https://www.consumentenbond.nl/acties/facebook

Dit noemen ze nu appels met peren vergelijken.
De gelekte GGD gegevens zijn niet enkel een naam, e-mail adres en leeftijd.
Dit is wel hetgeen hier gesuggereerd wordt

Ik vind hem fantastisch. Bijna altijd trouwens. Maar vooral die laatste zin, daar heb ik vreselijk om moeten lachen. Zo waar!! De beste ICT'ers werken trouwens helemaal niet, die staan aan de zijkant en weten het vooral beter. Geen enkel systeem is waterdicht en geen enkel bedrijf is veilig voor kwaadwillenden. En al helemaal niet als we met man en macht een crisis proberen te bezweren die zijn gelijke niet kent. Blijf vooral kritisch schrijven Spoelstra, ik ben een fan!

Om even kritisch te reageren: Nederland ligt niet op het westelijk, maar het oostelijk halfrond ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-08T10:45:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.