Spoelstra spreekt: Naar buiten

Jacob Spoelstra

Ik heb van de week voor het eerst weer eens niet thuis maar in een kantoorruimte gewerkt. Het eerste wat ik mij afvroeg toen ik mijn laptop openklapte was of niet iedereen een beetje stiller kon zijn omdat ik aan het werk was.

We gaan steeds meer naar buiten. En natuurlijk, er zijn allerlei maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, maar dat lijken meer symbolische maatregelen. Neem bijvoorbeeld al die pompjes met die niet-werkende antibacteriële zeep waarmee iedereen drie seconde in zijn handen wrijft. Of die strepen met ducktape op de grond om aan te geven wat anderhalve meter is, maar waar iedereen zo overheen stapt. Daarom zou ik die corona-app misschien toch best wel een goed idee vinden.

Streng voor corona-app

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

En uiteraard gaat het ten koste van mijn privacy, maar daar kies ik zelf voor. Daarom moet je voordat je de app gebruikt ook even akkoord geven op de algemene voorwaarden waarin staat dat je vanaf dan eigendom bent van de Nederlandse staat, belachelijk veel belasting gaat betalen en bij de eerstkomende verkiezingen VVD stemt. Elk medicijn heeft bijwerkingen. Als we bij alle apps net zo streng zouden zijn als bij de corona-app, dan zouden we in ieder geval geen Facebook, Instagram en Google meer gebruiken.

Misbruik van privacy

Natuurlijk maken apps misbruik van je privacy. Is het je nooit opgevallen dat toen je akkoord gaf op de vraag ‘Mag Buienradar gebruik maken van uw locatie?’ het direct daarna begon te regenen in jouw straat? Ik hoef bij Google maar één letter in te typen en Google vult mijn complete vraag aan. Dus ja, ik zou het wel handig vinden als ik een app zou hebben die tegen mij zegt: ‘Jacob, je kunt vandaag beter niet naar buiten want er lopen op dit moment in jouw omgeving te veel mensen rond die het coronavirus bij zich hebben en daarbij gaat het nu regenen. Kijk maar naar buiten.’

Duitsland heeft de app al, dus waar wachten wij nog op?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is duidelijk dat je je mening over Derksen gebaseerd hebt op de uit hun verband getrokken fragmenten. ALs trouwe kijker zou je weten hoe fanatiek anti-racistisch Johan Derksen is en geen gelegenheid onbenut laat om racistische uitingen aan de kaak te stellen. Het was Akwasi die tijdens een demonstratie tegen geweld zelf op stond te roepen tot geweld en er zelf Zwarte Piet bij de haren bijsleepte!
Maar wees niet bang: van deze kant geen oproepen om niet meer in Computable te adverteren of dat we niet meer met je willen communiceren. Johan heeft in mijn ogen een niet altijd even bescheiden mening recht op een uitglijer, en jij dus ook...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-17T09:11:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.