Spoelstra Spreekt: Gluren

Jacob Spoelstra

Ik las vorige week dat steeds meer werkgevers zogenaamde gluurapparatuur gebruiken. Met deze monitoringssoftware kan je baas controleren of je thuis wel iets doet. Zo kan je baas bijvoorbeeld het aantal muisbewegingen of toetsaanslagen van jou bijgehouden.

Het eerste wat ik dacht was of de baas niks beters te doen heeft. Als je baas daar tijd voor heeft, dan denk ik dat niet jouw baan maar die van je baas overbodig is. Hij heeft er nog software voor nodig ook. Dat geld kun je dus ook in je zak steken. Ook op de hr-afdeling kunnen wat mensen vervangen worden, want blijkbaar hebben ze geen idee of ze de juiste mensen hebben aangenomen. Ze hebben namelijk software nodig om die mensen te controleren.

E-mailcultuur

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Controleren of iemand werkt is toch niet zo moeilijk? Je kunt toch het resultaat controleren? En wat maakt het uit als je dat resultaat in twee uur of acht uur haalt? Maar voor de controlebazen is het blijkbaar niet belangrijk wat ze doen, als ze maar iets doen. Dankzij deze mensen blijft de e-mailcultuur, waarbij iedereen in de cc wordt meegenomen, bestaan. De mensen die dit doen zijn ook bang dat niemand ziet wat hun werk is.

Mijn vrouw twijfelde er op een gegeven moment aan of onze schoonmaakster haar werk wel goed deed. Dit was ook niet te controleren, want de schoonmaakster kwam op een dag dat wij allebei niet thuis waren. De dag voordat de ze kwam maakte mijn vrouw ook nog een het huis zelf helemaal schoon omdat ze zich anders schaamde dat ons huis zo vies was. Het enige waar we aan konden zien of de schoonmaakster was geweest, was of het envelopje met geld was meegenomen.

Jaarrekening

Misschien is het een idee om een keer software te maken om te controleren of je baas zijn werk wel goed doet. Je kunt natuurlijk ook gewoon de jaarrekening bekijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-14T10:00:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.