Spoelstra spreekt: Sonja Bakker

Ik zap wel eens voorbij het programma TROS Muziekfeest. Het valt me op dat daar veel gezette mensen in het publiek zitten. Blijkbaar krijg je honger van de muziek van Jan Smit. Hoe werkt zoiets, denk ik dan. Je hoort het nummer ‘Ik zing dit lied voor jou alleen' en je denkt vervolgens: wat een zaadnummer, doe mij maar een broodje kroket.

Werkt het zo ook achter de computer? Onderzoekers uit Canada hebben onderzocht dat mensen die achter een computer werken beduidend meer eten dan bij andere activiteiten. De onderzoekers gaven twee oorzaken. Of de stress van de hersenarbeid zorgt voor extra eetlust, of de eetlust wordt opgewekt door schommelingen in suikerspiegel en insulineaanmaak die uitgelokt worden door piekbelastingen in de hersenen.

Bent u er nog bij? Ik denk dat het een andere oorzaak heeft. Het valt me namelijk op als ik een dag aan het klussen ben geweest dat ik dan gedurende de dag altijd heel weinig eet. Waarom? Omdat ik dan helemaal geen tijd heb om te eten. Het zou dus ook kunnen dat mensen die achter een computer werken veel tijd over hebben om te eten. Bijvoorbeeld omdat ze Windows Vista voor de zoveelste keer opnieuw moeten opstarten. Tijdens de vakantie eet ik ook altijd veel.

Roken

Mensen die stoppen met roken eten ook altijd veel. Waarom? Omdat ze wat te doen willen hebben. Conclusie: mensen die achter een computer werken willen iets te doen hebben. Dus nu nooit meer zeuren dat je het als ict'er zo druk hebt. Je hebt tijd over.

Ondanks dat ik achter de computer werk, ben ik niet te dik.

 Of ik Sonja Bakker? Nee,  ik Jan Cremer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik eet ook (het liefst constant) achter de pc. Niet omdat ik niets te doen heb maar omdat dit makkelijk te combineren is met mijn beeldscherm werk. Eten is gewoon genieten dus waarom ook niet tijdens je werk als het zo eenvoudig uitvoerbaar is?

Ondanks dat ik achter de computer eet, ben ik niet dik maar ik werk dan ook niet met Vista.

Omdat ik (achter de pc) thuiswerk heb ik direct access tot mijn koelkast. Het is gewoon makkelijker om ff wat tussendoor te eten.
Zeker nu ik Vista heb geinstalleerd...

"Onderzoekers uit Canada"
Namen,referenties ontbreken hier... vage bronvermelding, waar kan ik dit zelf nalezen?

"dat mensen die achter een computer werken beduidend meer eten"
- Er zijn dagen geweest in mijn ict carriere dat ik het zo druk had dat ik niet eens aan eten toe kwam. Op weg naar huis in de file kom je erachter dat er nog 8 sneetjes brood in je trommel zitten! Dus hoe ze tot deze conclusie zijn gekomen?? joost mag het weten.

- Wie weet word je zitten achter een computer wel gebrainwashed met sublimal messages?? zoals "Eet meer Mcdonalds" "Koop nog meer Microsoft software" "Er bestaat geen beter operating system dan Vista" "Vertrouw de regering, politie, gezagdragers" "Resistance is futile or you will be anihilated" "Obey The New World Order"
De huidige generatie malware, spyware (windows security patches) zou hier zeker toe instaat kunnen zijn (of breng ik nu weer iemand op een creatief marketing idee)

"Piekbelastingen in hersenen!"
Helemaal mee eens. Computeren is zwaarder werken voor je hoofd dan bijv een dagie lichamelijk arbeid.

Ja ik ben er nog, alive and typing ;-)

En Windows (software in het algemeen) Vista ... ja daar ga je wel van eten en roken.. uit pure frustratie dat je geen baas meer ben over je eigen computer en afhankelijk lijkt van alles wat uit Redmond komt

Niet zeuren... mmm..
Tijd dat je eens een kijkje gaat nemen op een commercieele ict werkvloer Jacob.. Dan heb je tenminste 1 keer de werkdruk ervaren wat het is om in de loopgraven van de ict industrie te leven dag in dag uit. Wie weet is dat leuk voedsel voor een column

Hopelijk krijg je dan (meer) respect en waardering voor alle mensen die het jou! mogelijk maken, dat jij - zittend vanaf je pctje thuis - via de website achter www.computable.nl - je mening het internet op kan slingeren

Ik Sonja Bakker? Nahh ik mezelf :-)

[deze reactie is geschreven vanaf een razendsnelle bootende Knoppix Linux cdrom]

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-24T11:34:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.