Spoelstra spreekt: Blote kont

Ik ga bij Logica werken. Niet als ict'er maar op de marketingafdeling. Wat een leuke nieuwe commercial! Dat zie je niet vaak bij ict-bedrijven. De humor is vaak ver te zoeken. De niet begrepen filmpjes die Jerry Seinfeld samen met Bill Gates maakte zijn daarop ook een positieve uitzondering.

De gemiddelde ict-commercial probeert de kijker duidelijk te maken wat het ict-bedrijf nu eigenlijk doet. Dit is natuurlijk een onmogelijke opgave als je als leverancier vaak na oplevering nog niet eens in staat bent je klant te vertellen wat je nu eigenlijk hebt gedaan.

De commercial van Logica laat de één na bekendste scene uit de film Braveheart zien maar dan in plaats van Mel Gibson een ict'er in de hoofdrol. Als je er naar kijkt krijg je zin om bij dat bedrijf te werken en tegen de projecten ten strijde te trekken. Wat natuurlijk heel gek is maar ze konden moeilijk zeggen dat ze tegen de klant ten strijde trekken want die heeft deze nogal dure reclame uiteindelijk zelf betaald.

Werven

Overigens is de reclame niet bedoeld om mensen te werven maar om meer bekendheid te genereren onder ict-managers. Dankzij de kredietcrisis kloppen de nieuwe medewerkers zelf wel aan de deur. Hoewel vrouwelijke ict'ers zich na het zien van deze commercial zich nog wel drie keer achter de oren krabben.

Ik neem aan dat de commercial nog een vervolg krijgt waarin de bekendste scene uit Braveheart wordt nagespeeld. In deze scene laten alle krijgers hun blote kont aan hun tegenstanders zien.

Want als je als ict-bedrijf toch wilt uitleggen wat je doet is dat een hele mooie scène.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Was het niet juist de voorkant die werd getoond? Ik bedoel: die Schotten uit de oude tijd waren echt gewoon mannen met b*****.

Persoonlijk denk ik echt niet dat Logica op nieuw personeel zit te wachten, ongetwijfeld genoeg zitvlees op de bank.

Zal eerder idee moeten geven bij bestaande klanten dat de vechtersbaasjes alles geven in hun werk.

Van de 'Logicanen Commercial',
valt mij '1 ding sterk op;
"Ze lopen allemaal hard de afgrond in!"

@ Zowiezo, dat was mij ook al opgevallen ;-) http://carriere.blog.nl/actualiteit/2009/01/26/recruitmentcampagne-logica-in-de-sferen-van-braveheart#more-976

Overigens vind ik het idee van de Blote konten scene helemaal niet zo verkeerd. Wellicht zelfs aantrekkelijk voor de vrouwelijke ICT'ers onder ons ;-)

Braveheart zelf werd op het einde door z'n vrienden verraden en vervolgens door de Engelsen doorgemarteld. Niks tegen Andy Green, maar You Do The Math.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-21T08:06:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.