Spoelstra spreekt: Rookgebod voor ICT'ers

Rokers zijn betere ict'ers dan niet-rokers. Deze stelling durf ik best te verdedigen. Ik zeg er direct bij, ik rook niet. Ik heb al wel een paar keer geprobeerd om te starten met roken, maar het wil me maar niet lukken om dit vol te houden. Na drie pakjes ga ik toch weer die nicotinepleisters plakken.

Laatst zei er iemand op een feestje tegen me: de supersmoker is eigenlijk een geautomatiseerde sigaret. De supersmoker is helemaal geen geautomatiseerde sigaret. Sterker nog: het is niet eens een sigaret.

Wat rookte degene die de supersmoker bedacht heeft? Dat was geen Belinda light. Het aanbevelen van de supersmoker, dat is ongeveer hetzelfde als dat je tegen een heroïnejunk zegt: hier heb je een brandslang. Jij wou toch spuiten?

Gele schermen

Beneden bij ons in het magazijn liggen nog een paar oude gele computerschermen. Ze stammen uit een tijdperk dat er op een kamer drie mensen rookten en één verlegen mannetje met astma niet.

De rokers zijn nu verbannen naar een hok dat er uitziet als een sauna, maar ruikt als een uitlaat. Toch heeft dit grote voordelen voor de rokers. Dankzij het rookhok beginnen rokers hun eigen netwerk te krijgen. Ik merk aan mijn collega's die roken dat ze ineens mensen kennen van wie ik denk: hoe ken jij die? "Wie? Gerrit? Die rookt ook." Daardoor werken rokers onbewust afdeling overschrijdend en daarom zijn rokers betere ict'ers dan niet-rokers.

Dus zet gerust op je cv dat je rookt. Het bedrijf zal je met liefde aannemen, al was het alleen maar omdat rokers gezien hun levensverwachting ook nog eens de kas spekken van het bedrijfspensioenfonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Dus zet gerust op je CV dat je rookt. Het bedrijf zal je met liefde aannemen al was het alleen maar omdat rokers gezien hun levensverwachting ook nog eens de kas spekken van het bedrijfspensioenfonds."
Rokers zijn mensen die hun ware aard niet durven te laten zien, mensen die het nodig hebben om hun ware aard te moeten verbergen achter hun rookscherm.
Mensen die hun omgeving met de afvalprodukten van hun dwangneurose de eerste levensbehoeften van anderen moeten vergiftigen nl. ademlucht.

Mijn tegenstelling is daarom deze
"De enige goeie roker is eentje die in zijn eigen rook is opgegaan"
Goed voor zijn omgeving, een uitstekende bijdrage aan de CO2 reductie en de ultime bijdrage aan de schoonheid van zijn omgeving.

Opgerookt staat netjes, Nederland rookvrij!

Gezien de (waarschijnlijk ex-roker) litanie hierboven :

Eeen tevreeden rooker is geen onruststooker...

Er komen bij ons zelfs *vrijwillig* niet- en ex-rokers in het rookhok...
Vrijheid is een mooi ding.

Even vergeten:

Ziekteverzuim van rokers door COPD, hartproblemen, diverse andere kankersoorten en zo meer.

Niet bepaald een voordeel voor een werkgever.

Sorry noorderling, dit is een artkeltje dat niet uitblinkt in intellectuele vaardigheden . . . .

Nog een voordeel van rokers, gezien een deel van de reacties: ze kunnen humor en realiteit relatief beter onderscheiden!

Undertaker, het wordt tijd dat je professionele hulp zoekt vrees ik. Of inderdaad gewoon weer gaat roken......

Undertaker, het wordt tijd dat je professionele hulp zoekt vrees ik. Of inderdaad gewoon weer gaat roken......

@ ex-ex-roker
@ anti-undertaker

Ziet er naar uit dat roken tot stotteren leidt . . . .

Inplaats van Linkedin / Rooktin.

Smokedin

Tolerantie kan men leren van rokers:
nog nooit heeft een roker zich beklaagd over een niet-roker.

Natuurlijk klagen rokers over niet rokers! Rokers klagen dat de niet-rokers schuld zijn aan lege cafees. Rokers klagen dat niet-rokers geen humor hebben, een kort lontje, impliciet dat het wel onruststokers zijn, ga maar door. Klinkt op mij als grote jaloezie, rokers zouden wel weer eens niet-roker willen zijn, maar kunnen dat nooit meer worden (hoogstens ex-roker).

"Rokers zijn betere ict'ers dan niet-rokers."
Hahahaaa...,
L.O.L. :D))
Dat klopt ook nog, TNO heeft ooit een testje voor de grap gedaan, rokers zijn minder gefrustreerd, door het rook gedrag - hebben ze afleiding, beter voor de concentratie.

Pfoeh!! wat een reacties. Zo zie je maar weer, als een Nederlander maar kan klagen dan leeft hij/zij. Rokers over niet rokers en andersom. Weet je wat? Laten we een politieke partij oprichten. Er is er al een die klagen (lees ..nkeren) tot een kunst verheven heeft. Maak daarna een film en wellicht wordt je daarna ook beschermd door de staat. Hou toch eens op allemaal, leven en laten leven. Rookvrije werkruimte? Natuurlijk. Doe dan nu ook nog rookvrije autos/fabrieken/vliegtuigen/tractors/vrachtwagens/bussen enz. Wel eens op een doordeweekse dag tijdens de spits over straat gelopen??
Oh enne, je mag best klagen over dit berichtje ;-)

Is er misschien ook nog een verschil tussen vrouwelijke en mannelijke rokers? Of part-time of full-time rokers? Of weegt een part-time roker misschien op tegen een full-time niet-roker?
Gelukkig heb ik ondanks dat ik niet rook, toch veel contact met (nieuwe) mensen van andere afdelingen. Het is triest als roken de enige sociale bezigheid is, die binnen een bedrijf uitgeoefend kan worden. Gelukkig is koffie / thee / water drinken minder schadelijk en minstens zo effectief.

Rokers, niet-rokers, ex-rokers, ex-ex-rokers, ex-niet-rokers, ex-niet-ex-rokers, niet-ex-rokers, palingrokers, uitrokers, mee-rokers, ex-mee-rokers.
Welke rokers zijn er nog meer te bedenken?
Het maakt ook eigenlijk helemaal niet uit tot welke categorie men zichzelf rekent of in welk (rook)hokje iemand gestopt wordt: Allemaal hebben ze tenminste een grote overeenkomst, namelijk dat ze denken dat ze gelijk hebben, hun rechten geweld wordt aangedaan en ze niet gerespecteerd worden.
Het mooie, vind ik, is dat iedereen - inclusief ikzelf nu ook weer - meedoet aan dat 'eeuwige' geouwehoer en dat je kan lachen om de kortzichtige en/of egoistische en/of stupide reacties en/of het struikelen daarover. Kortom: Strakke actie, Jacob. Mooi zo'n knuppel in het hoenderhok. Het houdt je van de straat en van je werk.
Het enige dat ontbreekt (gemiste kans) is een poll.

@Jan van Leeuwen: rokers zijn toch goedkoper in de gezondheidszorg :http://www.nu.nl/gezondheid/1422361/dikke-mensen-en-rokers-goedkoper.html

"rokers zijn toch goedkoper in de gezondheidszorg"

Ja, maar niet voor de werkgever . . . alleen maar voor de staat.
Voor de werkgever is een roker een risico, op vele gebieden ;-).

Ik heb een collega die gaat gewoon altijd mee als we gaan roken. Hij is er dan ook gewoon even uit. Even voor het netwerken is het zeker ideaal omdat je vaak hoort wat er speelt onder de gebruikers. En je kan sneller schakelen omdat je de mensen vaak al kent.

Ach daarom wordt het koffie hoekie steeds voller, ze stoppen met roken..

Nah dan maar een IThee-kransje beginnen, ik doe dit werk ook maar voor me rust, kommop zeg laat een ander maar beter wezen. Ik doe 't meer voor de gezelligheid wat u werken noemt, werken da's pas slecht daar ken je dood aan gaan. En werken is veel te verslavend, mensen zitten er al snel tot hun 65e aan vast. Nee da'n zo'n bakkie leut da's ook wel verslavend, maarja daar krijg je nog wel een cookie bij.

De rokers krijgen gemiddeld meer wandelingetjes buiten en frisse lucht. Geen geleuter bij de koffieautomaat, maar staan bij wie je wilt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-28T09:42:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.