Spoelstra spreekt: Zitvlees

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

De tijden worden krapper. Bedrijven houden de beurs op de knip hetgeen direct betekent dat een groot aantal detacheerders weer een goedgevulde bank heeft. Wat dat betreft lijkt de ict-branche wel op voetbal.

Wekelijks zitten bij Real Madrid topspelers als Huntelaar, Drenthe en zelfs Rafael van der Vaart ook zitvlees te kweken. Zelf heb ik ook gevoetbald en geregeld op de bank gezeten. Niet bij Real maar bij Buitenpost 3. Hoe slecht ben je dan?

Gelukkig was er eentje nog slechter dan ik, Wybe. Wybe had een conditie als een paard, een lever als een olifant en een techniek van een struisvogel. Wybe mocht alleen invallen in de winterstop of als we al gedegradeerd waren en met zeven - nul achterstonden. Toen Wybe een keer vijf minuten voor tijd zich moest warm lopen zei hij tegen de trainer: maar het is nog maar vijf minuten. Waarop de trainer antwoordde, nou loop dan maar direct door naar de douches.

Wybe of Huntelaar

Grote vraag is natuurlijk welke mensen zitten er op dit moment op de bank bij de ict-bedrijven? Zijn het de Huntelaars? Of is het Wybe? Ik denk dat er veel Wybes op de  bank zitten maar vast ook veel goede mensen en dat is jammer.

 Er is genoeg te doen op ict gebied en dan is het spijtig dat goede mensen niks doen terwijl andere organisaties ze juist hard nodig hebben. Bij de belastingdienst, de politie en de zorg is bijvoorbeeld nog genoeg te doen. Misschien dat de minister daar ook eens paar miljard naar toe kan laten gaan.

Hij heeft nog genoeg op de bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Hij heeft nog genoeg op de bank." Hahaha... verschillende banken zelfs! Maar zijn die niet tegoeden vervuild met 'foute' kredieten?

Als ik het artikel "Twice geeft gratis cursus aan bankzitters" lees (gratis reclame) kun je in een halve dag worden bijgespijkerd.

Denk dat in de IT ook eens normaal betaald moet worden. Dan maar geen leasebak, tankpas, laptop enzovoorts. Maar gewoon een goed/normaal salaris en meer baanzekerheid.

Regeren is vooruitzien, reserves opbouwen ook. Helaas niet meer dan terecht dat ook hier de pijn gevoeld wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-04T09:03:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.