Spoelstra spreekt: ICT'ers aan de drugs

Zou ict en drugs niet een heel goede combinatie zijn? Ik las vorige week dat ict'ers meestal arbeidsongeschikt raken door psychische klachten, zoals stress of een burn-out. Toen dacht ik, ik ben nog nooit een gestreste wietroker tegen gekomen.

Het probleem dat ict'ers zich niet aan de deadline houden zou wel groter worden en er zouden ineens allemaal applicaties zijn waar je bedrijfsmatig niet zo veel mee kunt maar die je wel helpen filosoferen over het ontstaan van het heelal en de betekenis van de grote hoeveelheid sterren. Met cocaïne zou je met gemak een honderd-uurige werkweek aankunnen.

De andere optie is natuurlijk dat de klant aan de drugs gaat. Het liefst niet aan de cocaïne want dan wil hij zijn spullen nog sneller hebben. Maar je moet de klant ook gewoon een flinke joint laten roken. Natuurlijk moet de klant ook weer niet te veel gebruiken want hij moet de hoge rekeningen wel blijven betalen.

Inleven in anderen

Stress is niet het enige probleem van de ict'er. Vorige week werd tevens bekend dat volgens een aantal gerenommeerde trainingsbureaus de ict'er zich niet in zou kunnen leven in anderen maar dit klopt volgens mij niet. Ik denk dat de ict'er zich heel goed kan inleven in anderen en daarom ook zoveel stress heeft. Die ict'er weet wat de ander wil, hij weet ook wat er kan en wat hij beloofd heeft en dat moet die ict'er nu allemaal op gaan leveren. Dan krijg je stress.

Ik denk dat ict'er vooral niet tegen kritiek kan. En dat vind ik een goede eigenschap. Beter niet tegen kritiek kunnen dan helemaal geen zelfvertrouwen.

Drugs zou inderdaad alle problemen oplossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Een mooie metafoor voor de marketingsmethodieken van die opleidingsbureau is de volgende:

"Een karate-ka die je in elkaar slaat om te bewijzen dat je een cursus zelfverdediging nodig hebt."

Idd Jacob! "Wiet is all you need :-)"
Dat spul laat je metteen ook de zaken van een cosmische kant inzien, waardoor jouw problemen in een klap gereduceerd tot een speldenknop, een zandkorrel op het strand der oneindigheid. Dan maak je je nergens meer drukt over, want alles is immers vergankelijk

Zen....(tm Novell??) :-P

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-25T09:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.