Spoelstra spreekt: Bingo

Af en toe vraag ik mij wel eens af of mensen de bedoeling van mijn column snappen. Het is absoluut niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen, te beledigen of tegen de schenen te schoppen. Maar mocht dit af en toe wel het geval zijn, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Vorige week kreeg ik nogal wat over me heen omdat ik bepaalde ict'ers had vergeleken met dames van lichte zeden. Ik moest hier aan denken toen ik van de week de top 5 van best verdienende banen in de ict zag. Als je het lijstje bekijkt, zijn het niet de dames maar de pooiers die er met het grote geld vandoor gaan.

Het waren vrijwel allemaal managementfuncties en dat verbaast mij niks. Maar het is wel raar. Waarom verdient de specialist, de grote denker, het brein, de geniale gek, de harde werker niet meer dan zijn manager? De gemiddelde spits verdient in het voetbal ook vijf keer zoveel als zijn trainer. En als de spits niet scoort, wie wordt dan ontslagen? Precies: zijn manager.

Ik heb ooit een keer stagegelopen bij een bedrijf, waar een nieuwe directeur zat. Die vertelde mij dat hij de avond ervoor voor een kennismaking naar de bingo van de personeelsvereniging was gegaan. Tot zijn verrassing viel hij heel vaak in de prijzen. Het werd zelf een beetje gênant.

Hij zei: "Ik schaamde gewoon dat ik als nieuwe directeur zo veel prijzen won." Waarop ik zei: "U had toch ook gewoon geen bingo kunnen roepen?" Maar dat was geen optie, hij had eerlijk gewonnen. En, voegde hij er lachend aan toe, het geld stroomt toch wel naar de grote bult toe.

En leg u daar maar bij neer beste hardwerkende, onderbetaalde ict'ers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Jammer dat je nu niet consequent bent en nu zelf loopt te slijmen, bah.
In het "grappig" zijn faal je al dus ben benieuwd wat voor een ICT functie jij bekleedt...erg hoog zal het niet zijn.
Mocht ik je hiermee beledigd, of tegen de schenen getrapt hebben, ach dan is dat toch mooi meegenomen om in je eigen bewoordingen te blijven.

Misschien een idee om een poll te starten of deze "grappige columnist" nog wel "grappig" genoeg is om hier columns te schrijven.
Ik ben er iig helemaal klaar mee.

Henkie, gauw een ijsje eten tegen de schrik!
Maar ja, dat de spreadsheetbeheerder meer verdient dan de codeklopper was natuurlijk al bekend.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-15T10:42:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.