Spoelstra spreekt: Griep

Als je flink koorts hebt, moet je eigenlijk geen column schrijven. Ik ben gemiddeld eens per jaar ziek. Meestal één dag echt flink beroerd en nog een dag lekker uitzieken. Die laatste dag is altijd leuk, vooral als je niet al te ziek bent, maar nog wel ziek genoeg om je niet schuldig te voelen dat je in joggingbroek voor de tv hangt terwijl je vrouw je aan het verzorgen is.

Afgelopen week was het weer raak. Ik had het zien aankomen, want op de school van mijn oudste dochter gonsde het al: de buikgriep heerst. En inderdaad: drie dagen later konden we midden in de nacht haar bed verschonen. En een half uur later weer, omdat we vergeten waren dat je vaker dan één keer kotst als je ziek bent. Twee dagen later was de jongste aan de beurt en nu ben ik voortdurend onderweg naar het toilet.

Als ik ziek ben ga ik mezelf altijd vragen stellen zoals: vind ik het werk wat ik doe nog wel leuk, zou ik niet moeten verhuizen en waar had ik die emmer neergezet want ik moet kotsen. Ik kom er ook altijd achter waarom ik overdag werk want overdag is er namelijk geen ruk op televisie. Ik heb net naar Knight Rider gekeken. Ik vraag me altijd af: voor wie herhalen ze deze serie eigenlijk? Voor zieke mensen dus.

Voor de jongeren onder ons, Knight Rider is een serie uit de jaren tachtig die gaat over een volgeautomatiseerde auto die KITT heet. KITT (Knight Industries Two Thousand) had in de jaren tachtig al een lcd-scherm in zijn dashboard. KITT had een ingebouwd crm- en navigatiesysteem om u tegen te zeggen. Pas nu zie ik ook wat voor onrealistische serie Knight Rider was. Want dat kan natuurlijk nooit. KITT had nooit performanceproblemen. KITT bleef nooit hangen. Als er een nieuwe versie van de software kwam, dan deed alles het nog gewoon.

Je moet inderdaad geen column schrijven als je koorts hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Inderdaad, je moet geen column schrijven.

Ter aanvulling; het is KITT: Knight Industries TwoThousand

Juist doen! Columns worden sterker naarmate je meer koorts hebt....

Ik ben ook geveld met de griep... en kreeg een 'zes-dagen-niet-op-het-werk-mogen-komen-gebod' van mijn werkgever. Morgen, thuis achter mijn Mac leuke columns bedenken.

Zo verbaasde ik me over het volgende: je mag niet naar je huisarts. Maar, je mag wel hoestend en proestend je receptje ophalen bij de overvolle apotheek. Vreemd eigenlijk?

Gelukkig boden de vele zelfdiagnosesites op het wereldwijde web uitkomst. Volgens 6 van de 10 websites heb ik Mexicaanse griep, volgens 3 van de 10 websites is het een gewone verkoudheid en 1 website werd zelf onwel tijdens het invullen van de vragenlijst.

"vind ik het werk wat ik doe nog wel leuk"
Diepzinnige gedachte Jacob! Gefeliciteerd met je bewustwordings moment. Werk is onderhand oorzaak nummer 1 waarom de gemiddelde mens in de lappenmand verdwijnt.

Ik ben benieuwd of je er al een antwoord op hebt gevonden

Ik wens je beterschap voor jou en je gehele familie


p.s.
Is de tekst van deze tekst (mexicaanse) griepvirus vrij?

Tuurlijk wel, gewoon schrijven als je koorts hebt.
Ik vond de columns al leuk, maar deze, met huiselijke ongemakken, nog veel leuker. Alle overpeinzingen voor de IT-er komen gewoon weer aan bod. Vind je je droombaan in IT? software met performanceproblemen en die blijft hangen...allemaal herkenbaar.
beterschap

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-16T10:41:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.