Spoelstra spreekt: Meer salaris

Of ik zelf weleens lach? Jazeker! Van de week nog toen ik de reacties op deze site las onder het artikel over het tekort aan ict’ers. Volgens een aantal mensen die reageerden kwam dat door het lage salaris van ict’ers. Ict’ers zouden weglopen naar de financiële sector. Als je dit soort dingen op schrijft, heb je niet lang nagedacht. Dan heb je gedacht ‘ik wil wel reageren maar ik heb geen idee wat ik er neer moet zetten’. Niet één weldenkende ict’er stapt over naar de financiële sector.

Natuurlijk, ze verdienen in de financiële sector meer maar dat heeft een reden. Het is namelijk dodelijk saai werk. Je krijgt ook geen salaris maar een schadevergoeding voor je verloren tijd. Financiële mensen hebben ook nooit een burn-out maar gewoon spijt dat ze in de verkeerde sector zitten. Niemand doet vrijwillig de boekhouding. In Guantanamo Bay martelen ze de gevangenen door ze een jaarrekening te laten controleren. Moeilijk is het niet. Wat aan de linkerkant van de balans staat moet gelijk zijn aan wat er aan de rechterkant van de balans staat. Gerrit Zalm kan het. Pas als het ongelijk is moet je iets creatiefs bedenken. Ook dat kan Gerrit Zalm.

Vijftigplussers

Ict’ers verdienen ook helemaal niet te weinig. Als je bij de bank komt en je zegt dat je ict’er bent dan schuiven ze je stoel aan, geven ze je koffie en de verkeerde hypotheek. Dit laatste komt omdat je het wel probeert maar bij het lezen van pagina twee van de financiële voorwaarden ben je al in slaap gevallen.

We hoeven helemaal geen tekort aan ict’ers te hebben. Als bedrijven mensen gaan opleiden en werknemers daarentegen hun kennis op peil houden, is er niks aan de hand. Daarbij staan er meer dan genoeg vijftigplussers te popelen om aan de slag te gaan. Minister Asscher heeft van de week aangegeven deze vijftigplussers weer aan een baan te helpen. Henk Krol heeft ze inmiddels alvast gefeliciteerd met hun nieuwe betrekking. Bedrijven moeten niet het salaris verhogen maar meer investeren in scholing. De vijver waar ze dan in vissen wordt ineens een stuk groter en dan hoeven ze ook niet zo veel salaris te betalen. Je zult er versteld van staan hoe mooi de jaarrekening er dan uit komt te zien.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jarenlang gewerkt voor die zalm bank. verdiende 3X wat ik of mijn werk waard was.
Misschien dat banken niet plat gaan als ze normale prijzen betalen voor producten en mensen een reeel salaris. In de moderne snelle wereld van apps , tablets en gadgets zou ik toch liever jongere mensen in dienst hebben. We moeten van die ouderwetse tovenaars juist af die willen 3 x keer zoveel als ze waard zijn, omdat ze dat gewend zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-02T11:04:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.