Spoelstra spreekt: Goed volk

We halen weer de ene naar de andere medaille met het schaatsen op de Winterspelen. ‘Wij zijn als volkje nu eenmaal goed in schaatsen’, hoorde ik een collega van mij deze week zeggen. De persoon die dit zei zou als hij de 500 meter zelf zou schaatsen krentenbollen meenemen voor onderweg. Maar ik vroeg me dus af, zijn we als volk goed in schaatsen of heeft de rest van de wereld zich gewoon niet opgegeven voor de wedstrijd? Of hebben we gewoon de juiste middelen en opleidingen en zijn we daarom zo goed?

Kun je als volk ergens goed in zijn? Volgens de partij van Thierry Baudet heeft zelfs het ene volk een hoger IQ dan het andere. Als ik het volk zie dat op Thierry Baudet stemt, dan denk ik dat hij gelijk heeft. Ik zag laatst een straatinterview waar ze mensen vroegen waar ze de komende verkiezingen op zouden stemmen en toen antwoordde deze persoon: Forum voor Democratie! Waarop de interviewer vroeg: ‘En de PVV dan?’. En toen zei hij: ‘Daar stem ik ook op.’. Er is inderdaad een verschil in IQ.

Gebrekkige communicatie

"Wat gaat er gebeuren als deze landen ook flink gaan investeren in ict-faciliteiten en kennis?"

Zijn wij als volk goed in ict? In ieder geval niet in combinatie met overheidsgeld. Maar we lopen wel in veel zaken voorop. Is dat omdat we er als volkje nu eenmaal goed in zijn of hebben we de juiste middelen en investeren we veel in opleidingen en ict-faciliteiten? Denkt de gemiddelde ict’er in Nederland weleens ‘Die paar knopjes die ik indruk dat kan met een simpele training de gemiddelde Roemeen eigenlijk ook’? Sterker nog, ze kunnen het al. Er wordt inmiddels al veel uitbesteed aan het Oostblok en landen als India. Dit gaat uiteraard nog weleens mis door een gebrekkige communicatie, maar ook dat valt te leren. Wat gaat er gebeuren als deze landen ook flink gaan investeren in ict-faciliteiten en kennis? Sterker nog, ze zijn er al mee bezig.

Skûtsjesilen, fierljeppen en kaatsen

In Friesland worden we overigens elk jaar wereldkampioen bij het skûtsjesilen, fierljeppen en kaatsen. Daar hoor je niemand over.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je kan met een machtiging toch gewoon 2 keer stemmen? Of mis ik hier iets?

We moeten overal goed in zijn, eerst waren we een handelsland en toen een kenniseconomie enz. Mensen zijn overal even slim op de wereld. Nu hebben we geen vaklui meer over die gereedschap kunnen vast houden, we schaffen de lts omdat dat ouderwets is. Hou het onderwijs op een hoog nivo met met minder 'pret'-pakketten en laat het vooral aansluiten op het bedrijfsleven.

Wat mekker je nou Spoelstra, Nederlanders zijn gewoon overal beter in, punt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T10:14:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.