Spoelstra spreekt: Nerdesse

Gisteren las mijn vrouw een opmerkelijk bericht voor. Ze zei: ‘Jacob, wist je dat vrouwen meer online games spelen dan mannen?’. Waarop ik iets te snel zei: ‘Ja natuurlijk, zij hebben daar ook veel meer tijd voor’. Dus dat werd dus weer ruzie.

Het was wel een hoopvol bericht. Ik heb al vaker geroepen dat we hebben meer vrouwen in de ict nodig. Maar zouden we nu dan nu ook eindelijk de vrouwelijke nerd krijgen? De zogenaamde nerdesse. Een vrouwelijke ict’er met lang sluik haar, dikke bril en haar onder de oksels.

Speltcracker en verse muntthee

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Toen ik het bericht verder las, werd ik toch een beetje minder enthousiast. Bij de online games die vrouwen spelen bleek het vooral om games als Wordfeud en Candy Crush te gaan. Dat zijn geen games. Dat zijn gewoon digitale bordspelletjes. Dat is 1952 maar dan met internet. Als je dat speelt hoor je op de achtergrond de melodie van ‘Toen was geluk heel gewoon’. Dat zijn geen games waar je de hele nacht mee doortrekt met een zak chips en een treetje Red Bull. Het zijn meer spelletjes die je speelt met een speltcracker en een verse muntthee.

Bij mannen zijn overigens schietspelletjes het meest populair. Ik geef toe, dat is ook gewoon super kinderachtig. Het is ook gewoon cowboy en indiaantje spelen, maar de wapens komen in ieder geval uit het jaar 2148. En dan ook nog eens uit een ander universum!

Bordspelletjes uit vorige eeuw

Maar toch, er gloort hoop aan de horizon dat vrouwen zich meer en meer in de ict gaan begeven. Of ja hoop? Het is natuurlijk eerder een bedreiging voor ons mannen. Vrouwen zijn namelijk in alle opzichten betere ict’ers dan mannen. Slimmer, communicatief vaardiger en ze ruiken ook nog eens lekkerder. Maar ja, zo lang ze nog bordspelletjes uit de vorige eeuw spelen, behouden we nog wel even onze voorsprong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een "treetje" Red Bull? Zit Spoelstra altijd op de trap spelletjes te spelen? Laat hij maar opletten, want als hij dan van het bovenste treetje naar beneden valt ... dan is hij gauw beneden.

Het is geen nerdesse maar een nerdette. Dat u het even weet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T10:37:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.