Spoelstra spreekt: Slim in de cloud

Dit artikel delen:

De ultra rijke Mexicaan Carlos Slim wil KPN overnemen. De naam Carlos Slim lijkt uit de Donald Duck te komen. Het klinkt alsof het de broer van Guus Geluk is. Je zult maar Slim heten en hele domme kinderen krijgen.

Slim is zelf niet dom. Hij is rijk geworden in één van de armste landen op deze aardbol. Slim wil dat Europa, en vooral KPN, hét paradepaardje voor zijn snel mobiel 4G-internet wordt. Nu is deze vakantie gebleken dat de combinatie Europa, KPN en een snelle verbinding nou niet bepaald een winnende combinatie is. Menig vakantieganger heeft deze vakantie met zijn KPN-abonnement geen verbinding gehad op camping en moest noodgedwongen weer eens een krant gaan lezen aan het zwembad.

Onderkin

De paniek die dat veroorzaakte heeft Slim maar weer eens bevestigd dat we wel heel afhankelijk van een beetje snelle internetverbinding zijn geworden. Kwam men vroeger nog wel eens met een bruin gezicht en twee witte ogen van de zonnebril thuis. Tegenwoordig zie je onder het bruine gezicht een wit stukje onderkin wat niet bruin is geworden omdat men steeds naar beneden naar het mobieltje heeft zitten kijken. 

Volgens beursanalisten is het bod van Carlos Slim op KPN veel te laag. Natuurlijk is het bod van Carlos Slim veel te laag. Je wordt niet de één na rijkste man ter wereld door alles veel te duur te kopen. Naast Guus Geluk is Carlos Slim namelijk ook familie van Dagobert Duck. Maar het is natuurlijk een teken aan de wand dat één van de rijkste mensen ter wereld gaat investeren in snel mobiel internet.

Vaste lijnen

Mensen die sceptisch staan ten opzichte van de cloud zouden zich ook maar eens achter de oren moeten krabben waarom de beste Mexicaan een bod op KPN doet. Dat doet hij vast niet omdat hij al die vaste telefoonlijnen van de KPN zo graag wil beheren.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

CS heeft zeker geen bod op KPN gedaan vanwege de cloud performance....

Is toch geweldig? Eindelijk eens interessante wachtmuziekjes van Mexicaanse makelij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-16T13:34:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.