Spoelstra spreekt: Nep

Voordat je verder gaat lezen, deze column is nepnieuws. Ik pretendeer een columnist te zijn, maar ik ben gewoon een stand-up comedian. Ik maak grapjes. Grapjes zijn geen nieuws. Vraag mij niet om advies, want het is de bedoeling dat je om het resultaat lacht.

Weliswaar werk ik ook bij een ict-bedrijf maar ook dit zegt niks. Er zijn genoeg mensen die bij een bank werken die je nooit om een hypotheekadvies moet vragen. Sterker nog, ik zou eigenlijk helemaal niemand bij een bank om een hypotheekadvies vragen. Weet je wie je wel om een hypotheekadvies kunt vragen? Deze stand-up comedian. Ik weet precies welke je niet moet nemen.

Wat is echt?

Hoe weet je nu welke verhalen je moet geloven? Het nieuws begint steeds meer op het gezicht van Linda de Mol te lijken: wat nou precies echt is, weet je niet. Ook in de ict. In de ict verschijnen zo veel verschillende verhalen, dat je er zenuwachtig van wordt. Je krijgt het idee dat je allemaal trends misloopt of het nu gaat om de cloud, Agile, big data, the internet of things of bijvoorbeeld virtual reality. Je leest allemaal lovende artikelen en successtory’s, maar moet je hierdoor je hele strategie omgooien? Je wilt niet de boot missen.

Maar welke verhalen zijn waar? Is Agile werken het nieuwe werken of gewoon een excuus om half werk af te leveren? Is elk apparaat straks verbonden met internet, dus kan ik als mijn Ziggo-verbinding eruit ligt geen koffie meer zetten? Is big data inderdaad gewoon business intelligence voor dikke mensen? Zelf heb ik laatst een stuk over ‘het internet’ gelezen, of zoals ze het zelf noemden ‘het wereld wijde web’. Daar gaan we nog meer van horen, denk ik.

Virtual reality

Achter elk verhaal zit een belang. Er zijn bijvoorbeeld heel weinig virtual reality-bedrijven die zelf zeggen: ‘Joh, dat virtual reality is leuk als je een keer flink misselijk wilt worden, maar verder heb je er niks aan’. Met andere woorden: let vooral goed op wie het vertelt en waarom.

Goed stukje, al zeg ik het zelf. Zou zo maar eens waar kunnen zijn.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Jacob. Lees het laatste boek van David Icke maar eens.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-23T09:36:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.