Spoelstra spreekt: Obama 2.0

Dit artikel delen:

Gefeliciteerd beste ict'ers. Hulde, lof en voor de oudere ict'ers onder ons, driewerf hoezee. U heeft eindelijk iets bereikt in deze wereld met uw branche. U was van doorslaggevende betekenis voor de verkiezing van Barack Obama. Of u er nu blij mee bent of niet. Obama is president geworden door beter gebruik te maken van nieuwe technologie.

Zo had Obama een behoorlijk goed crm-systeem waarmee hij een grote doelgroep direct bereikte en waarmee hij, onder meer bij het bekendmaken van zijn running mate, slim gebruikmaakte van sms. Ook het vele geld dat Obama binnenhaalde is via nieuwe technologie binnengehaald. Probeerde McCain vooral op de oude vertrouwde manier grote investeerders voor zich te interesseren, Obama haalde zijn geld grotendeels binnen met heel veel kleine bedragen via internet.

Wedstrijd

Het leek op een wedstrijd, een bejaarde versus een zwarte. Of moet ik nou neger zeggen of kleurling of toch gewoon duo penotti? Als Barack een Chinees was geweest, was het dan de eerste gele president geweest? Maar dit was natuurlijk niet een keuze tussen wit of zwart. Het was een strijd van oud versus nieuw. En eens te meer is maar weer gebleken dat je wel veel ervaring kunt hebben, maar dat ervaring blijkbaar alleen handig is als je met je tijd mee gaat (goede tip voor oudere ict‘ers).

Aan de andere kant had McCain misschien ook wel gebruik willen maken van nieuwe technologie, maar had hij gewoon de verkeerde ict-leverancier en wordt zijn crm-systeem en interactieve website pas volgend jaar maart opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Google heeft het beter begrepen, het gaat om "content" of in het Nederlands inhoud. De inhoud van de boodschap die Obama verspreidde heeft genoeg Amerikanen aangesproken om hem de verkiezingen te laten winnen.
Overigens was ook zonder de partijburo's een gigantische internet-presentie te vinden, bijvoorbeeld heeft mw. Palin een grote groep creatievelingen aangesproken op haar een parodie te maken in gezang, tekeningen, video etc. ze was en is een dankbaar object.
Overigens is de uitspraak dat Obama de eerste zwarte president is natuurlijk volkomen fout, hij is net zo zwart als 75 procent van de Nederlandse bevolking ;-).

Ik mis eigenlijk de link naar de oudere ICT'er. Heeft die dan een grotere bijdrage geleverd dan de jongere ICT'er?
Dat (ook) de oudere ICT'er met zijn of haar tijd moet meegaan, lijkt mij een open deur intrappen, maar het mag best nog eens onder de aandacht gebracht worden.

Kleine aanvulling: misschien gewonnen dankzij inzet van alle IT-meuk, maar hij blijft iemand van oneliners en hoge verwachtingen. Aan Europees beleid komt ie met interne crap niet toe; Clinton viel meer landen binnen dan Bush (!), en als je op tv mensen zag die gevraagd werden naar Obama's standpunten waar ze het mee eens waren: (...)" "(...)

Als je niet op inhoud maar op de manier scoort, zullen we over 4 jaar zien wat het hem en het amerikaanse volk heeft gebracht, of niet.

Kracht van oud en nieuw hangt af van waar je staat. Een 10 print "iets":goto 10 is stabieler dan het samenraapsel dat voor een J2EE omgeving doorgaat. Zwart/wit gaat hier niet op, en in de strijd van verkiezingen ook niet.

Meer over het CRM van Obama: http://www.netr.nl/?p=85

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T09:30:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.