Spoelstra spreekt: Dokter Watson

Het ziet er naar uit dat het elektronisch patiëntendossier (epd) er vroeg of laat toch gaat komen. Als ik zie hoe goed het gemiddelde CRM-systeem wordt bijgehouden dan hou ik mijn hart vast.

Mijn tandarts heeft al  een soort elektronisch patiëntendossier. Op een scherm heeft  hij alle gegevens van mijn gebit bij de hand, inclusief de meest recente foto's. Foto's die hij overigens op een nog wel steeds zeer Oostblok wijze neemt.

Ik krijg een buis tegen mijn wang, vervolgens zie ik mijn tandarts een pak aantrekken, handschoenen aandoen en een kap over het hoofd trekken. Dan hoor ik hem naar de schuilkelder lopen en heel in de verte aftellen (10, 9, 8, 7.....FLITS!!). Maar verder heeft hij het qua automatisering goed voor elkaar.

Medische encyclopedie

Ook voor de patiënt is het gemakkelijker geworden. Handig dat internet. Moest je vroeger als je ziek was de medische encyclopedie raadplegen - je weet wel dat boek waar je, toen je nog een schavuit was, altijd in keek omdat er een tekening van twee blote mensen in stond - tegenwoordig google je zo alle ziektes bij elkaar.

Nu zit daar wel één nadeel aan: Niet alles op het internet is waar. Zo had ik op internet gelezen dat je wallen verdwijnen als je aardappelschillen op je ogen legt. Wat ze er niet bij vertellen is dat de seks dan ook verdwijnt. Je denkt toch niet dat je vrouw seks wil hebben met een man met aardappelschillen op zijn ogen.

De blote man in de medische encyclopedie had sowieso geen seks. Hij had niet eens een piemel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeeeeel geinig

Hey Spoelstra: Al doende, leert men?

Eerste stukje is leuker dan de tweede,
eerste stukje is eigenlijk zelfs heel goed!

Ik kan me helemaal visualiseren / voorstellen hoe dat gaat met jou tandarts... ;)

Schitterend en heel herkenbaar! Ziekenhuizen met ECG-apparatuur met vooroorlogse zuignappen. Ze bestaan nog! Als een indiaan met acute jeuk kom je het ziekenhuis uit..;)
Trouwens, weet je welke beroepsgroep de meeste en duurste vulpennen heeft? Precies: de medisch specialisten..;)

Wel raar dat de tandarts deze foto vervolgens niet naar bijvoorbeeld de kaakchirurg in het ziekenhuis kan sturen omdat ze daar een andere standaard gebruiken. Dus daar moet weer een nieuwe foto worden gemaakt. Zo gaat het met de EPD's straks ook: elk ziekenhuis heeft zijn eigen EPD. Niks uitwisseling.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-22T09:58:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.