Spoelstra spreekt: Je weet niet wat je mist

‘Als je terugkomt van vakantie besef je vaak hoe goed je het thuis hebt’. Mensen die dit zeggen hebben volgens mij de verkeerde vakantie geboekt. Nu heb ik dit bij sommige dingen op de vakantie overigens ook. Zo presteren wij het altijd om vakantiehuisjes te boeken waar de bedden matrassen hebben van Belgisch asfalt. De kiezelstranden in Italië liggen lekkerder. Als ik dan weer thuis op mijn bed lig dan denk ik, wat heerlijk. Dit duurt precies twee dagen en dan ben ik er weer aan gewend.

We raken heel snel aan luxe gewend. Zo raken we ook heel snel gewend aan technologische ontwikkelingen. Beseffen we wel eens wat voor fantastische dingen we allemaal met ict kunnen? Als je ziet wat we nu wat we nu kunnen en dat vergelijken met pak hem beet tien jaar geleden. Vergelijk je mobiel eens met die van tien jaar geleden. Zelfs je kind van zes zou je nu aankijken met een gezicht van ‘oh, is dit nou een typemachine’.

Moppersmurf

Ik probeer dit weleens uit te leggen aan mijn vrouw. Als zij achter de laptop zit, verandert ze in moppersmurf. Maar je ziet haar nooit denken: WOW! Wat fantastisch! Ik kan achter mijn laptop winkelen, bankieren en zelfs mijn werk doen. Nee, ze roept heel hard ‘zo kan ik toch niet mijn werk doen’ omdat ze een paar seconden moet wachten op een activiteit die vroeger niet alleen haar maar ook mij een vrije zaterdagmiddag kostte.

Ik doe er zelf net zo hard aan mee. Ik kreeg laatst een functioneel ontwerp van mijn nieuwe website onder ogen waarin stond: de website dient binnen vier seconden geladen te zijn. Ik zeg: vier seconden? Ik stream in die tijd op mijn slaapkamer alle seizoenen van Breaking Bad in full HD. In vier seconden is Usain Bolt al bijna halverwege een nieuwe Olympisch medaille. Het bleek een foutje te zijn. Het moest 0,4 seconden zijn. Ik vond het nog steeds te langzaam.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob, een 7, ik vond de vorige leuker!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-24T10:26:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.