Spoelstra Spreekt: Geen uitgang

Jacob Spoelstra

De coronapandemie gaat steeds meer op een bezoekje aan de Ikea lijken. Er komt geen einde aan. Ze zeggen dat er een korte route naar de uitgang is, maar iedereen weet dat die er niet is.

Maar gelukkig gaat Google hier iets aan doen. Google Maps gaat namelijk navigeren in winkelcentra en luchthavens makkelijker maken. Je kan dan je smartphone omhooghouden, je camera op de omgeving richten en vervolgens gaat Google je op beeld met aanwijzingen aangeven waar je naartoe moet.

Indoor Live View

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Deze nieuwe toepassing, genaamd Indoor Live View, gebruikt zogenaamde augmented reality. Oftewel, live worden er aan beelden van de werkelijkheid tekst of plaatjes toegevoegd door een computer. In dit geval krijg je dus live in beeld aanwijzingen van Google. Super handig dus en op deze manier wordt het dus makkelijker om bijvoorbeeld een specifieke winkel in een groot winkelcentrum of een wc op een vliegveld te vinden.

En dit is natuurlijk ook weer super aardig van Google, die ons deze toepassing geheel belangeloos ter beschikking stelt. Of ja, geheel belangeloos? Natuurlijk zal je af en toe ook een advertentie voorbij zien komen. En de winkel die het meest betaald is natuurlijk het makkelijkst te vinden. Paid reality noemen ze dat bij Google. Sterker nog, misschien word je ook wel een eindje omgeleid en moet je een blokje om zodat je ook nog even een tros bananen kunt kopen bij de groenteboer die wat advertenties heeft ingekocht bij Google. O ja, en alles wat je doet, koopt, of sterker nog, zelfs waarnaar je kijkt, wordt opgeslagen, in een pakketje gestopt en doorverkocht aan de hoogste bieder.

De uitgang vinden

Dus lijkt me deze toepassing handig? Ja. Ga ik het uiteindelijk gebruiken? Ja. Maar is dit wat ik eigenlijk wilde? Nee. Ik wilde eigenlijk alleen maar zo snel mogelijk de uitgang van de Ikea vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Na dit artikeltje krijg ik behoefte aan NI (Natuurlijke Intelligentie).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-31T10:32:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.