Spoelstra Spreekt: Slaap lekker

Jacob Spoelstra

Het internet is een best wel onveilige omgeving. In China weten ze dit. Daar mogen Tesla’s de komende twee maanden niet komen in het gebied waar binnenkort de jaarlijkse zomerbijeenkomst van Chinese leiders plaatsvindt. Ze zijn bang dat de camera’s in deze auto’s hun bespioneren. Als ik zoiets lees dan denk ik dus direct dat zij dat ook bij ons zouden doen. Geen Chinese producten waar een camera in zit meer kopen dus.

Maar ze hebben gelijk. Technisch zou het kunnen. Dankzij het internet en wat camera’s kun je zowat in elke woonkamer kijken. We zijn ons daar heel vaak niet van bewust. Sterker nog, op het internet handelen we heel anders dan in het ‘gewone’ leven.

Direct verhuizen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Stel dat er bij je thuis vier keer per dag een aardige meneer met een grote glimlach zou aanbellen met het verzoek bij hem een nieuw Rabobank-pasje aan te vragen. Of dat er bij je in de straat minimaal vier pedofielen zouden wonen. Of dat er constant mensen door je keukenraampje naar binnen zouden kijken. Dan zou je toch direct verhuizen?

Maar op het internet blijf je gewoon. Terwijl surfen op het internet is alsof je in je onderbroek op straat loopt. Eigenlijk zouden alle ouders dit elke avond aan hun kinderen moeten vertellen.

Gillend je huis uit

Je waant je veilig omdat je denkt dat dat anderen je niet kunnen zien. Maar je weet niet wie de pedofiel in jouw straat is. Als er iemand aanbelt, heb je geen idee wie voor je deur staat. En je hebt het zonwerend glas in de keuken verkeerd om geïnstalleerd, waardoor mensen wel bij jou naar binnen maar jij niet naar buiten kunt kijken. Dat je niet gillend je huis uitloopt is een wonder.

En dan geef je de kinderen een knuffel en zeg je: ‘slaap lekker!’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leer je kinderen hoe ze de TOR-browser gebruiken en waarom.

Bij aanbellen, draag ik er zorg voor, dat ze daarna NIET meer aanbellen en de inmiddels verzamelde pasje teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Bij pedofielen is het wat lastiger, maar als duidelijk is dat er daadwerkelijk meerdere volwassen personen in mijn straat zouden wonen waarvan bekend is dat ze zich vergrijpen aan kinderen, weet ik dat vermoedelijk niet alleen, en kan mij zo voorstellen, zeker met kinderen in de straat en wijk, dat het dan voor deze personen minder prettig wordt om hier te wonen. Het idee dat ik of mijn buren moet gaan verhuizen, omdat anderen mij lastigvallen, is niet van deze tijd.
On topic: Jacob, je hebt helemaal gelijk dat we nogal naïef zijn op het grote internet.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-22T10:39:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.