Spoelstra Spreekt: Even wachten

Jacob Spoelstra

De CoronaMelder-app stopt ermee. Ik vind dat jammer, want het is zowat het enige stukje ict bij de overheid wat het wel doet. Niet dat we iets aan de app hebben gehad, want daar komen we inmiddels ook achter. Het heeft bijna niks geholpen om de pandemie te bestrijden.

Eerst moest groepsimmuniteit de oplossing worden maar dat zou 43 jaar duren. Toen was de anderhalvemetersamenleving de oplossing, maar dat vonden we te lastig. Dan maar testen met z’n allen. Behalve dat we toen precies wisten hoe groot het probleem was, was dat ook niet de oplossing. En toen kwam de CoronaMelder-app, en ook daarvan moeten we constateren dat dit niet het wondermiddel was.

Lost vanzelf op

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het enige wat geholpen heeft is dat we onze tijd hebben uitgezeten. Een oplossing die heel vaak werkt. Als je maar lang genoeg wacht dan lost het probleem vanzelf op. Het is het medicijn dat je huisarts in 90 procent van de gevallen ook voorschrijft. Als je met een klacht bij deze dokter komt, dan adviseert deze ook meestal om het nog een aantal dagen aan te zien en als je na een week nog last hebt om een nieuwe afspraak te maken.

Toch vind ik het jammer dat de CoronaMelder-app een niet veel grotere bijdrage heeft kunnen leveren aan het bestrijden van de pandemie. Ik had het wel leuk gevonden dat ict dé oplossing was van het probleem. Nu is dat bijna nooit zo. Het enige probleem dat je met ict oplost, is meestal een ict-probleem. Maar misschien waren die problemen ook wel opgelost als je gewoon even had gewacht.

Nog steeds probleem

Dit zou misschien voor Oekraïne ook de oplossing kunnen zijn. Gewoon even wachten met oorlog voeren, een jaar of twintig. En dan kijken of het dan nog steeds een probleem is. Ik denk het niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-20T10:56:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.