Spoelstra spreekt: Aan het 'thuiswerken'

Jacob Spoelstra

Gisteren staakten de mensen van het openbaar vervoer tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Eindconclusie van de ov-staking was in elk geval dat als we wat vaker thuiswerken, we helemaal geen ov meer nodig hebben.

Maar dat hebben we nog wel want thuiswerken blijft nog steeds een uitzondering. We blijven maar elke ochtend met z’n allen op hetzelfde moment naar dezelfde plaats rijden om dingen te doen die we thuis ook zouden kunnen doen. En ’s avonds zijn we toevalligerwijs ook allemaal op hetzelfde moment klaar met ons werk, dus rijden we ook weer met z’n allen terug. Niet met elkaar natuurlijk (wat ook gewoon het totale fileprobleem zou oplossen) maar lekker alleen in de auto starend naar de remlichten van de auto voor ons of al scheldend in een veel te volle, vertraagde trein.

Vogeltjes fluiten

Jacob Spoelstra


Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Meer informatie op zijn site.

Rond thuiswerken blijft toch nog steeds een bepaalde sfeer hangen. Er zijn nog steeds mensen die bij het uitspreken van het woord thuiswerken met hun vingers het aanhalingstekengebaar maken. Hij is vandaag aan het… ‘thuiswerken’. En natuurlijk heb je collega’s bij wie je, zodra het mooi weer is en je belt ze thuis op, de vogeltjes hoort fluiten op de achtergrond. Natuurlijk zijn er collega’s die thuiswerken zoals mijn oudste dochter haar huiswerk maakt op haar kamer. Met de koptelefoon op en een lachend gezicht achter de laptop. Maar zodra ik de stekker van de wifi er uittrek, dan doet ‘wiskunde’ het ineens niet meer.

Output

Thuiswerken is efficiënt zodra managers sturen op output en niet op het aantal uren dat je op je kantoor achter je laptop zit. En zo zouden we ook met de AOW om moeten gaan. Geen AOW-leeftijd maar kijken naar je output. Zodra je genoeg output hebt geleverd, krijg je AOW en kun je de rest van je leven lekker ‘thuiswerken’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-29T10:27:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.