Dilemma

Zelden heb ik zoveel reacties gehad als op mijn vorige column over de toenemende afhankelijkheid van Microsoft. Het is blijkbaar een onderwerp dat veel lezers nogal diep raakt.

En dat is terecht. Meer dan negentig procent van de desktop-populatie over de hele wereld gebruikt Microsoft-software; alles wat er in Richmond wordt bedacht, raakt een heleboel mensen. Iedereen moet op zijn eigen manier leren omgaan met het feit dat Microsoft en Intel de macht hebben over een groot deel van de pc- en servermarkt. We kunnen gaan zoeken naar alternatieve, maar we kunnen ook gewoon besluiten om tot een kopersstaking over te gaan. Er is namelijk nog een andere kant aan de zaak die ik nog niet heb kunnen belichten: de macht van het Wintel-monopolie is niet absoluut.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Ruud Pruijm
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.