Spoelstra spreekt: Hans Kazan

De goochelaar Hans Kazan had begin jaren tachtig de slogan: Hans Kazan, de man die alles kan. Hans die kon goochelen met kaarten. Hij liet ze verdwijnen en haalde ze ergens anders weer terug. Maar Hans wou meer. Hans ging goochelen met mensen. Hij liet ze verdwijnen en ze kwamen weer terug.

Maar Hans wou nog meer, want Hans kon immers alles. Hans ging goochelen met twee miljoen euro. Hij liet het verdwijnen, maar helaas het kwam nooit terug. Hans Kazan, de man die (bijna) alles kan, is nu weer terug bij af. U krijgt van hem de groeten uit de rimboe.

Veel ict-bedrijven denken ook dat ze Hans Kazan zijn. Dat blijkt uit Computable's jaarlijkse onderzoek van TNS NIPO naar het imago van ict-dienstverleners. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat ict-dienstverleners zeggen dat ze alles kunnen, terwijl ze dat niet kunnen. Is dat zelfoverschatting? Arrogantie? Of gewoon geen zelfkennis?

Rimboe

Ik heb ooit een keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Ik dacht: "dat loop ik wel even". Je ziet op televisie altijd van die kinderen en bejaarden met een bos gladiolen al zwaaiend over de finish lopen. Maar die lopen allemaal maar dertig kilometer. Die zeggen halverwege, Oant moarn!, en die gaan naar huis. Wij moesten nog twintig kilometer. Misschien hadden we ook moeten oefenen.

Bij ons was het zelfoverschatting en gebrek aan kennis, maar bij sommige ict-dienstverleners weten ze zelf gewoon dat ze iets niet kunnen en toch zeggen dat ze het kunnen. Dat is geen arrogantie of zelfoverschatting, maar gewoon liegen. Of zoals mijn opa zou zeggen: jokken. En dat is natuurlijk veel erger. Misschien moesten we die bedrijven ook maar naar de rimboe sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-14T09:36:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.