Spoelstra spreekt: Apple-fan

In Musselkanaal heb je de VW-club Musselkanaal. De leden, voornamelijk jongens tussen de achttien en 24 jaar, kun je herkennen aan hun Volkswagen Golf met daarop een grote sticker met VW-club Musselkanaal.

De VW's zelf zijn uitgerust met spoilers waarmee je geen verkeersdrempel overkomt en een stereo-installatie die duurder is dan de hele auto zelf. Dit laatste is ook wel noodzakelijk, omdat de boomklevertjes ook nog eens een zo groot mogelijke uitlaat hebben en als je dan de muziek nog wilt horen, heb je enorme boxen nodig.

Ik snap het nooit dat mensen fan van een leverancier zijn. Een leverancier heeft over het algemeen maar één doel, winst maken. Als een leverancier dat met rommel kan doen, dan zal de leverancier het niet laten. In de ict heb je ook genoeg fans van leveranciers. Een paar maanden terug kwam ik bij een bedrijf over de vloer waar de directeur mij vertelde, dat in dit bedrijf alleen maar Microsoft-fans werken. Op de balie stond een grote schaal met appels waar men elke dag in kon bijten. De schaal werd twee keer per dag bijgevuld.

Nieuwe laptop

Mijn neefje (hoewel neefje? Hij is inmiddels een kop groter dan ik) kwam dit weekend met de mededeling dat hij Apple-fan was geworden. Trots toonde hij mij zijn nieuwe laptop alsof hij hem zelf had gemaakt. Jacob, zei hij enthousiast, ik heb er niet eens meer een virusscanner op zitten en hoef nooit meer opnieuw op te starten.

 Ik ben heel benieuwd hoelang hij Apple-fan blijft. Volgende week zal ik het wel te horen krijgen als hij weer op visite komt in zijn VW-Golfje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Link voor het neefje.

http://tweakers.net/nieuws/57083/apple-wil-dat-mac-gebruikers-virusscanner-installeren.html

Gebrek aan diversiteit leidt tot een gebrek aan vakkundigheid.

Hoewel ik de column wat minder grappig vindt dan doorgaans stipt hij wel een valide punt aan.

Nog een linkje voor je neefje:

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/security/2793774/1276896/apple-raadt-antimalware-aan-voor-mac.html?utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email

Heren,

Jullie hebben natuurlijk ook gelezen dat dit een oud bericht van apple was en nergens op sloeg. Dus je neefje heeft vooralsnog gelijk.

"Een paar maanden terug kwam ik bij een bedrijf over de vloer waar de directeur mij vertelde, dat in dit bedrijf alleen maar Microsoft-fans werken."
Dat kun zijn werknemers niet kwalijk nemen, omdat je van jongs af aan al "Windows" voor je neus geparkeerd krijgt, of je nu wilt of niet. Op scholen, op je eigen pc-tje thuis, op het bedrijf waar je je eerste baan gaat voldoen.

Das net als "het geloof in nederland". Als je jonge mensen maar vroeg genoeg hersenspoelt weten ze niet anders en gaan ze erin geloven dat de hersenspoeling zalig makend is en dat daarbuiten niets anders bestaat dan "hel en verdoemenis."

Gelukkig heeft je neefje zijn bewustwordingsmoment gehad en heeft ie verder leren kijken dan zijn "windows lang" zijn. Hierdoor heeft hij de originele uitvinder van dat "windows" concept gevonden. Apple met haar Lisa Computer en de eerste graphical user interface :-) Je neefje is dus weer back bij zijn computer-roots...Haleluja...

Ik onderschrijf de mening dat diversiteit alleen maar goed is. Heb een crossplatform netwerk draaien en dat gaat prima.
Het ligt meer aan producenten als Autodesk die bepaalde applicaties in Europa niet willen uitbrengen als Apple versie. Dit terwijl diezelfde applicatie weer wel in bijvoorbeeld Canada als Apple te verkrijgen zijn. Helaas kun je deze dan weer niet in Europa updaten of opnemen in hun subscription programma.
Vragen hierover worden met het grote stilzwijgen beantwoord. Punt van dit verhaal is dat niet alleen hersenspoelen tot Microsft-fans leidt maar ook de blijkbaar stille afspraken die tussen de softwarefabrikanten gemaakt zijn.
Lijkt me ook een valide punt.
punt!

Ter info voor dhr. Spoelstra: bijna 100% van de Switchers (mensen die van Windows naar OSX overstappen) blijven blij met hun overstap. De kans dat dat ook voor de neef geld is dus heel groot. Misschien dat fanatieke Windows-adepten zich eens moeten afvragen of het misschien niet eens toevallig zo kan zijn dat Apple gewoon prettiger "computert"?

@G.J.
"...maar ook de blijkbaar stille afspraken die tussen de softwarefabrikanten gemaakt zijn."

Das een waar woord G.J. We zijn in zekere zin allemaal afhankelijk van fabrikanten, en het is heel handig als ze allemaal een stuk van de koek mee pakken.

"Een leverancier heeft over het algemeen maar een doel, winst maken. Als een leverancier dat met rommel kan doen, dan zal de leverancier het niet laten."

Wat een ongelofelijke onzin... zeker nooit een marketing boek gelezen?
Trouwens wel eens van duurzaam ondernemen gehoord?

Ik eet elke ochtend graag een appel. Dit weekend ben ik geknipt door mijn kapster, over wie ik al twee jaar erg tevreden ben, maar het is wel een beetje een del. Verder lees ik graag HP De Tijd, meneer Spoelstra, volgens mij zit ik in een identiteitscrisis!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-03T09:55:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.