Spoelstra spreekt: Wat kost een ICT'er?

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Wat kost een allochtoon? Een veel gehoorde vraag in de media de afgelopen weken. Het kabinet wil er geen antwoord op geven en dus heeft de Partij-Voor-de-Vrijheid-van-alle-blanke-mensen-in-Nederland-die -bang-zijn-voor-de-Islam een aparte site opgezet die antwoord op deze vraag moet geven. Een totaal overbodige site want kijk maar even op www.plannederland.nl en je weet precies wat een allochtoon kost.

Het valt me op dat onze maatschappij steeds meer kostengedreven is. Ik hoor steeds vaker vragen als: wat kost een zieke? Wat kost een bejaarde? Wat kost een gehandicapte?

Maar de grote vraag is natuurlijk: ‘Wat kost een ict'er?' Elk bedrijf met een beetje omvang heeft inmiddels een behoorlijke automatiseringsafdeling. Wat kosten die mensen allemaal? Kan dat niet iets minder?

Een vraag die alleen maar actueler wordt in tijden van crisis. Maar los van de crisis, als je naar de ontwikkeling van met name saas en cloud computing kijkt zou de vraag 'wat kost een ict'er?' nog wel eens zeer interessant kunnen worden. Even voor de mensen die denken dat ik nu iets zinnigs ga zeggen: helaas zijn andere mensen daar veel beter in. Maar ja, die kosten dan ook weer iets meer dan ik.

Functionaliteit

We moeten de vraag ‘wat kost een ict'er?' niet meer stellen, maar ‘wat kost de functionaliteit die we gebruiken?' En natuurlijk nog belangrijker ‘wat levert die functionaliteit ons op?'. Misschien moet daar ook eens een website voor gemaakt worden. Maar ja, wat kost die website?

Terwijl ik deze column aan het schrijven ben, zie ik de ene na de andere allochtoon langs mijn kamer lopen. Ze gaan de boel hier weer schoonmaken. Net als in de meeste ict-bedrijven. En wat deze allochtonen kosten? Ik denk niet zo veel en vast minder dan de gemiddelde ict'er.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wel gek, er wordt geschreven over een andere Nederlander en niemand reageert. Het klopt wel...*

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-07T10:40:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.