De kijk van van Eijk: 100

Ruim twee jaar geleden vroeg de redactie mij of ik wekelijks mijn visie wilde geven op informatietechnologie en automatisering. De vorm die dat kreeg is "de Kijk van van Eijk", en vandaag is dit daarvan de honderdste aflevering. Tijd om even terug te kijken.

De columns moesten over it in organisaties gaan, of daarmee te maken hebben. Dus niet over Twitter, maar weer wel over het gebruik van Twitter voor bedrijven.

Het blijkt niet moeilijk elke week weer een onderwerp te bedenken. De onderwerpen liggen op straat. Het gebeurt nog wel eens dat ik met mensen een bepaalde situatie bespreek, en er dan iemand roept: ik ruik weer een column!

Ik schrijf over dingen die ik belangrijk vind. Zo erger ik me kapot aan sommige onzin, en meen ik serieus dat er een heleboel beter kan in de manier waarop we omgaan met informatietechnologie. Naar de oorzaken daarvan kijkend, zie ik misstanden, misverstanden en misvattingen, en heb daar vaak een eigen kijk op. Daar heb ik niet altijd gelijk in, maar het leuke van een column is dat je dat ook niet hoeft te hebben.

Feedback

Op mijn columns komt gelukkig feedback, zowel persoonlijk als op de site van Computable. De feedback varieert van ‘deze man heeft er niets van begrepen', tot ‘kan hier wel eens een voorspelling voor de nabije toekomst doen'. 

Uiteindelijk wil ik iets schrijven dat u graag leest en aan het denken zet. Nog mooier is als daar een dialoog in ontstaat.  Zo leverde het onderwerp open standaarden en open source veel reacties op, zowel online als offline. Die reacties leidden tot een reeks van columns, totdat het de redactie de neus uitkwam. Ook het verhaal over kentekenfraude leverde veel op. Verrassend genoeg ook veel ongeloof, terwijl het toch waargebeurd is. Overigens is er van die andere auto nooit meer iets vernomen, en het meldpunt identiteitsfraude vindt dat ik geen slachtoffer ben.

De dialoog is uiteindelijk ook het meest boeiend. Vandaar dat ik heel erg benieuwd ben naar uw mening. Waar mag nog wel eens licht over worden geschenen, en wat mag nog wel eens aan de kaak worden gesteld? Geef die mening online!

Peter van Eijk is onafhankelijk adviseur (http://www.digitalinfrastructures.nl/).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hallo Peter,

Deze meeste van jouw colums lees ik wel. Soms meer en soms minder geintereseerd. Ga gewoon zo door. Als ik tips heb dan laat ik ze weten.

Gefeliciteerd Peter!

Hoi Peter,

Altijd leuk om te lezen, vooral als het gaat over fantastische projecten die door menselijke onwil om zeep worden geholpen.

Van mij mag het vaker gaan over de beloofde voordelen van de IT die in de praktijk bijzonder kunnen tegenvallen.

Ik lees vaker in print dan online, maar dat geeft toch niet?

Succes!

Patrick

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-02T10:21:00.000Z Peter van Eijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.