Spoelstra spreekt: In de rij

Jacob Spoelstra

De nieuwe James Bond komt bijna uit. Ik vind dat leuk. Sterker nog, ik sta er voor in de rij. Ik weet ook wel dat James Bond een beetje raar is. Zo heeft James de codenaam Agent 007 omdat niemand zijn identiteit mag weten maar in elk gesprek is het eerste wat James Bond doet, zijn naam zeggen. ‘De naam is Bond. James Bond’. Ik denk dat als je het hem netjes vraagt, hij ook direct zijn adres, email en inlogcode van zijn Rabo-internetbankieren geeft.

Leuke aan de James Bond films zijn natuurlijk de gadgets die hij van Q krijgt. De laatste jaren worden dit er wel steeds minder. Dit komt omdat we niet meer zo onder de indruk zijn van gadgets. Alles wat Q de afgelopen jaren aan James Bond heeft gegeven zit inmiddels op de iPhone. James Bond had in 1956 al een iWatch. Al heb ik James Bond nog nooit midden in een scene horen zeggen: ‘Ah shit, de batterijen zijn leeg. Heeft er iemand een oplader bij zich?’.

Net iets vaker dan de nieuwe James Bond komt er een nieuwe iPhone uit. Afgelopen week ook weer. Zoals gewoonlijk stonden ook hier weer dikke rijen voor de Apple winkel want Apple gebruikers vinden online bestellen blijkbaar veel te moeilijk.

Belangrijkste nieuwe toevoeging van de nieuwe iPhone is de 3d-touch. Deze functie houdt in dat als je harder op het toestel drukt, je de beschikking krijgt over extra mogelijkheden. Druk je normaal dan krijg je een optie, druk je harder dan krijg je extra opties. Mijn vrouw denkt al jaren dat deze functie ook op een gewoon toetsenbord zit.

Daarnaast zit er wederom een nog betere camera op. Als we nog één versie verder zijn dan is de Nasa overbodig geworden en kun je met je iPhone zelf het water op Mars zien stromen. Wat je daar aan hebt? Helemaal niks. Net als aan de nieuwe James Bond film. Maar we staan er wel voor in de rij.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat je niet iets meer onderzoek hebt gedaan: de Rabobank kent geen inlogcodes voor internetbankieren...

Leuk gedaan James Jacob!
En inderdaad, 'n iPhone, wie wil die nog - dan moet je wel enorm zijn blijven hangen... Tip: kijk ook eens naar de 'nieuwe' Macbook (en/of AIR).
Tjonge, jonge, wat een drama is dat dan.
Na Windows 7 ben ik helaas aangewezen op Ubuntu (lees: Linux) of Apple OS-X, maar goed, zover is het gelukkig nog niet. Ben overigens zeer benieuwd met welk besturingssysteem 'onze vriend' Bond werkt. Daar ga ik voor in de rij staan, ...zo mogelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T08:56:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.