Spoelstra spreekt: Niet meer in 2017

Jacob Spoelstra

We zitten in de laatste twee weken van december en dit betekent natuurlijk dat het lijstjestijd is. De Top 2000 is weer bekend gemaakt en naast dat er heel veel dode mensen in de Top 2000 staan, hebben er volgens mij ook heel veel dode mensen op de Top 2000 gestemd.

Mijn favoriete lijstje is altijd de ‘Top zoveel van dingen die ik volgend jaar niet terug wil zien in de ict’. Hierbij mijn ‘Top zoveel van dingen die ik volgend jaar niet terug wil zien in de ict’.

Met stip op nummer 1: de overheid die zich bemoeit met ict. Als ik aan de combinatie overheid en ict denk dan zie ik altijd het beeld van Peter Jan Balkenende op een skateboard voor me. Dapper dat het wordt geprobeerd, maar je ziet het van te voren misgaan.

Haatzaaiende premier

Ik wil volgend jaar ook geen datalekken en vooral geen Russische hacks meer. Helemaal niet omdat we nu zelf verkiezingen hebben en ik er niet aan moet denken dat we een haatzaaiende premier krijgen. Eentje die voortdurend liegt is al erg genoeg.  

We werken volgend jaar ook niet meer Agile. We gaan gewoon weer normaal doen. Al die enge groepjes die in een hoekje staan en stickertjes plakken moet maar eens gebeurd zijn. Ik weet dat Agile werken één van de weinige manieren is om autistische ontwikkelaars bij de groep te betrekken maar we gaan gewoon weer een projectplan maken met een planning die we niet halen.

Liefdevoller en schoner

Ook wil ik geen nepnieuws meer op mijn tijdlijn op social media. Ik wil alleen nog maar echte berichten over Sylvie Meijs en Peter Jan Rens.

En als laatste, en ik weet dat ik nu eigenlijk het onmogelijke vraag, maar ik ga het toch op mijn lijstje zetten: het lijkt me namelijk tamelijk overbodig om volgend jaar weer met een nieuwe iPhone of een update daarvan te komen. Het is niet nodig. We kunnen alles wat we willen. Dit weten ze bij Apple zelf ook wel. Bij de laatste drie nieuwe iPhones hebben ze ook alleen de verpakking veranderd.  

Wat ik wel zou willen volgend jaar? Laten we met ict de wereld een beetje liefdevoller en schoner maken.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

blij dat je tekeer gaat tegen Agile oftewel het oude JBF in net geen nieuwe zakken, maar goed opnieuw met JBF beginnen en dan weer leren een plan te maken: kan geen kwaad;
en allemaal fijne Kerstdagen en veilige jaarwisseling en wel veel geslaagde projecten volgend jaar

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-21T10:30:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.