Spoelstra Spreekt: Geen weg terug

Jacob Spoelstra

Bedrijven gaan volgend jaar weer meer aan ict uitgegeven dan dit jaar. Uiteraard komt dat door de inflatie maar eigenlijk geven we elk jaar meer uit dan het jaar ervoor. Als je eenmaal met automatisering bent begonnen, is er geen weg meer terug. Je kunt alleen nog maar meer uitgeven.

Al ben je nog zo beroerd geautomatiseerd en loopt alles vast, dan stop je niet alles weer in papieren dossiers en ga je alles weer met een pen en een kladblok doen. Daarnaast zou je dan ook moeten stoppen met mailen en appen en stuur je weer gewoon brieven naar je klanten. Als de gemeente Dronten het nog steeds kan, dan kunnen wij het ook.

Stuurbekrachtiging

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ict is een eenrichtingsverkeersweg met veel hobbels en wegopbrekingen, maar achteruit rijden is er niet bij. Ict is toch een soort luxe en je gaat niet zo gemakkelijk terug in luxe.

Zo zie je ook bijna geen auto’s meer zonder stuurbekrachtiging. Ik heb een poosje geleden nog een keer gereden in een auto zonder stuurbekrachtiging. Als je daar een blokje mee omgaat, dan kun je ’s avonds de sportschool overslaan. Ik heb nog twee weken kramp in mijn bovenarmen gehad. Je vraagt je ook af hoe mensen hier vroeger in reden, Gingen ze ’s ochtends eerst even vijftien keer opdrukken om de spieren warm te maken? En halverwege bij de pomp even een proteïne-shake voor de spieropbouw? Dus ja, als je eenmaal een auto met stuurbekrachtiging hebt, dan reserveer je voor je volgende auto uiteraard weer extra budget voor stuurbekrachtiging. En natuurlijk airco, achteruitsensoren en alles wat ook op de vorige auto zat en dan met nog wat extra.

Duurdere consultant

Extra budget voor ict is dus logisch. Aan de andere kant ligt de lat bij de leverancier nu ook wat hoger. Dus budgetten omhoog prima, maar we verwachten er wel iets extra voor terug. En iets extra daar bedoelen we niet alleen een duurdere consultant mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Budgettaire verschuivingen in de boekhouding betekenen alleen maar een administratieve herverdeling van het geld, de laatste jaren is namelijk veel budget van de ICT-afdeling verschoven naar projecten die om ICT gingen maar een andere label hadden. Jacob moet in gemeentelijke stukken maar eens zoeken op communicatie want het communicatiemiddel is volgens WOO niet alleen de brief.

En ICT is hierdoor al lang GEEN eenrichtingsverkeersweg meer door sociale netwerken, drol in doosje van Dino over ontvangen of begrepen blijkt uit de emotie. Een weekje terugbladeren was er een artikel over aangetekende post en electronische post want bestuursorganen zijn als Jacob, eenzijdig in de communicatie als het om de Roger en Wilco gaat.

Precies als met de stuurbekrachtiging welke om het gemak van de bestuurder gaat en dus niet om de veiligheid van alle andere deelnemers aan het verkeer. Wat betreft een juiste keus hadden we het een halfjaar geleden nog over de digitale weerbaarheid omdat we een Russische aanval vreesden op onze digitale infrastructuur. Want wat betreft terug naar de steentijd hoef je straks ook niet meer naar de sportschool omdat je al genoeg beweging krijgt met achter je eten aan rennen.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-05T09:23:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.