De kijk van Van Eijk: Het is lente

Pasen is het feest van de lente, waar het einde van de winter wordt gevierd, en we vooruit kunnen kijken naar het ontwaken van de natuur, die in al haar vruchtbaarheid bloeit en groeit. We zetten de ramen van de serverruimte open om het stof er uit te blazen. We verplaatsen onze projectvergadering naar het terras, waar we weliswaar met onze jas aan zitten, maar toch knipperend met onze ogen tegen het licht ons met een kopje espresso of cappuccino, of zelfs een latte macchiato, laven aan de warme lentezon.

Het lijkt haast wel of een tafeltje verderop Martin Bril zit, broedend op zijn volgende column, en wachtend op het moment dat hij officieel rokjesdag kan uitroepen.

Lang hebben we in de koude winter, teruggetrokken in onze kamers, aan onze projectplannen gewerkt. Lang is er dan al aan gesleuteld, de doelstellingen zijn vastgesteld, de business case is uitgewerkt, de mijlpalen en deadlines op een rijtje gezet, en de middelen in kaart gebracht. Nu zien de plannen het licht. Krijgt het project de zegen van het hogere management?

In de katholieke kerk geeft de Paus bij het paasfeest de zegen aan de stad en de wereld: hij spreekt dan het Urbi et Orbi uit, waarin de luisteraars worden gezegend, vergiffenis voor hun zonden wordt verleend (althans voor de zonden die tot op dat moment begaan zijn), en een verbeterd leven in het vooruitzicht wordt gesteld. En of dat nog niet genoeg is wenst de Paus ons de genade en wijsheid van de Heilige Geest en uiterste volharding in goede werken.

De projectleider in spe zal deze nodig hebben, want dit is het moment waarop hij in deze zegen de mensuren en de financiële middelen krijgt: de Uri en de Euri, om zijn eigen goede werken te doen. Hopelijk krijgt de projectleider deze zegen. Hij zal die nodig hebben, want daarna wordt het lente, en we weten het: in de lente loopt alles uit.

Alvast veel frisse wind door de serverrruimte gewenst, en dank u voor de bloemen.

Peter van Eijk is onafhankelijk adviseur (www.digitalinfrastructures.nl).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-06T09:15:00.000Z Peter van Eijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.