Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G

Jacob Spoelstra

Ik las van de week een onderzoek dat de interesse in 5G verrassend gering is. Slechts een kwart ziet er naar uit, een groot gedeelte vindt het niet nodig en dan zijn er ook nog een aantal mensen die denken dat de 5G-mast een heel grote barbecue is. Maar dat is grotendeels dezelfde groep die denkt dat als je de coronamaatregelen opheft de corona dan ook vanzelf verdwijnt.

Er bestaan natuurlijk nogal wat indianenverhalen over 5G. Straling klinkt ook eng. Het klinkt alsof zodra de 5G-mast aangaat de boerenkool in de tuin bruin wordt. Maar ja, wie moet je geloven, zei mijn buurman laatst. Ik zei: 'Gewoon de eerste de beste gek op social media. Het is gewoon één groot complot. Van de overheid nog wel die we nota bene zelf hebben gekozen.’ Hij keek me heel raar aan.

Netflix in de caravan

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar dit is natuurlijk maar een klein groepje dat dit denkt. Ik denk dat er ook een grote groep mensen is die denkt: ik hoef het niet want wat we nu hebben, is snel genoeg. Netflix doet het in de caravan, dus wat is het probleem? Waarom moet het nog sneller?

Jongeren zitten er wel op te wachten, maar zij hebben een ander referentiekader. Zij hebben de 5 Kb-modem niet meegemaakt. Deze modem maakte geluid. Als het verbinding maakte, was het alsof aliens met elkaar aan het communiceren waren. Deze jongeren hebben niet meegemaakt dat je een webpagina moest laden. Dat je zat te wachten op pixels. Films moest je downloaden. Dat duurde soms een paar dagen. Series begon je niet eens aan. Je kocht gewoon de dvd-box.

Helemaal fantastisch

Dus ja, mijn generatie was al blij met 1G. En 4G vinden we dus helemaal fantastisch. Maar let maar op, zodra we eenmaal 5G hebben, gaan we ook schelden waarom er slechts 4G beschikbaar is en dat we 5G willen. Dan maar bruine boerenkool.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat denk je dat we te gaan merken van 5G? In welk scenario voorspel je dat we zullen gaan mopperen wanneer we 'slechts' 4G hebben?
Ik voorzie een wereld waarin de drones via 5G af en aan vliegen met pakketjes, zodat we knettergek worden van alle drukte en bezigheid. Alle technische vooruitgang is nog geen vooruitgang qua leefgenot en welbevinden....
En om nou alle (mogelijke) risico's te moeten nemen voor Netflix zodat je twee films tegelijk kunt kijken op je tablet op de camping?
Ik weet het niet. Voorlopig ben ik nog geen voorstander tot iemand me de voordelen heeft aangetoond...

Tja, soort reactie van alle tijden. Een kenmerkende video die nagenoeg iedereen dichtbij de telecom industrie wel kent is deze : https://www.youtube.com/watch?v=TNwhIHqM60g

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-16T10:16:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.