Spoelstra spreekt: Oud nieuws

Dit artikel delen:

Ik las vorige week in de krant dat de bètaversie van Windows 7 beschikbaar is. Oud nieuws natuurlijk want de bètaversie van Windows 7 is allang beschikbaar en heet Vista. Dit zal ook wel alweer een oude grap zijn, maar hij blijft leuk.

Kranten brengen tegenwoordig alleen nog maar oud nieuws. Dat is ook de reden dat ze langzaam zoveel terrein verliezen aan nieuwe media. Er is zelfs een adviescommissie onder leiding van oud-minister Elco Brinkman in het leven geroepen die hulp aan de kranten gaat onderzoeken. Er gaat onder meer onderzocht worden hoe meer geld verdiend kan worden aan internet. Ik zou zeggen vraag het de Computable-redactie, zij hebben al geruime tijd een behoorlijk renderende online titel.

In eerste instantie bracht automatisering de kranten veel goeds. Zat men in de jaren zeventig nog met gymzalen vol met Opzij-vrouwen die ook graag wilden werken, te letterzetten, in de jaren negentig werd de opmaak zeer vereenvoudigd met de komst van de computer.

Up-to-date

Maar toen kwamen de internetsites met nieuws dat veel meer up-to date was dan de krant. En wat te denken van Marktplaats.nl die al die kleine advertenties in de krant overbodig maakte. Natuurlijk mensen willen ook nog gewoon lezen al was het alleen maar omdat je niet de gehele dag achter de computer kunt zitten. Hoewel ik neefjes heb die heel hard hun best doen dit wel vol te houden.

De volgende media die aan de buurt zijn, zijn de tv-zenders. Ook zij worden ingehaald door internet. Met Youtube-achtige sites kun je zelf je eigen zender creëren. Waarom heb je leden nodig?

Ja, omroep Max die heeft nog wel leden nodig, want alleen mensen die niet met hun tijd mee gaan blijven trouw aan hun oude media.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gaan kranten met internet meer kantoorpanden bouwen ;-

weinig vertrouwen in eelco.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-14T09:48:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.