Spoelstra spreekt: Spam

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Natuurlijk voelde ik mij gevleid toen zij mij mailde dat ze met me wilde trouwen. Ik kende Dayra weliswaar niet, maar in haar mail stond dat ze een nette meid was op zoek naar iemand zoals mij. Dat gebeurt mij niet vaak dat vrouwen zo spontaan op mij afkomen. En andersom ook niet, want, los van het feit dat ik getrouwd ben, ik ben nou niet bepaald de beste vrouwenversierder van Nederland. Als je mij een vrouw ziet versieren dan is het net alsof je naar het programma boer zoekt vrouw zit te kijken.

Het was natuurlijk niet echt Dayra die mij mailde want zij zou mij nooit om een paar duizend euro vragen om naar Nederland te komen. Zo is Dayra niet.

Waarom krijg ik anno 2009 nog steeds dit soort spam? Omdat het werkt. Blijkbaar zijn er nog steeds heel veel mensen die met Dayra willen trouwen en haar daarvoor eerst even wat geld opsturen. Hetzelfde geldt dus voor callcenters. Waarom word ik nog steeds 's avonds onder het eten gebeld? Omdat er nog steeds veel te veel mensen op die aanbiedingen ingaan.

Brievenbus

Op je brievenbus kun je een sticker plakken: ‘Nee, geen folders, Ja, wel huis-aan-huis-bladen'. Welke mensen kiezen er bewust voor om ja te zeggen tegen huis-aan-huis-bladen?

Vroeger hadden wij mensen in de straat wonen die hadden een sticker op de deur met ‘Aan de deur wordt niet gekocht en bekeerd zijn we ook al'. Het waren dan ook de enige heidenen in de straat.

Je moet gewoon een betere spamfilter kopen, mailde mij laatst een spamfilterfabrikant. Ik heb hem proberen terug te mailen, maar dat kon niet. De spamfilterfabrikant heeft liever niet dat we hem direct mailen.

Dus hierbij nog één keer een vriendelijk verzoek: stop nu eens met die spam!

Ik hoef geen penisvergroting, dat kan ik prima zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-02T09:24:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.