Spoelstra spreekt: Korte berichten

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Deze week komt het weekblad HP/ De Tijd met een artikel waar een redacteur van dit linkse blaadje als stagiair undercover gaat bij de zwaarbeveiligde PVV. Een simpele zoekopdracht bij Google had kunnen voorkomen dat ze was aangenomen. Maar nee, bij de PVV googelen ze niet maar nemen ze je aan op de kleur van je ogen, als ze maar niet bruin zijn.

Wie wel googelen zijn Nick en Simon, of ze hebben een abonnement op de Computable. Twee weken terug schreef ik in mijn column dat het getwitter van Nick en Simon in 2010 uitraakt. Simon reageerde hierop via de NickenSimontwit en ik heb nog nooit zo veel mensen op mijn website gehad. Dus bij deze de rectificatie: Het getwitter van Nick en Simon is nog steeds in, nu hun muziek nog.

Welke twitter zeker niet in raakt in 2010, is die van Hare Majesteit de Koningin. De koningin verwierp de digitalisering van de samenleving in haar kersttoespraak. Ze keurde het 'communiceren deur middel van kurte berichten' af. Heel begrijpelijk natuurlijk als je elke zin begint met 'Geachte leden van de Staten-Generaal', want dan heb je nog maar honderdenvier tekens over om te twitteren. Daarbij, alles wat zij zegt moet worden goedgekeurd door Jan Peter Balkenende, dus op het moment dat zij twittert dat ze aan het poepen is, heeft ze al lang doorgetrokken.

Jongensdroom

Minister Hirsch Ballin doet wel mee aan de digitalisering van de samenleving. Hij heeft vorige week de bodyscan gelegaliseerd. En het is misschien heel puberaal, maar dat is toch een jongensdroom die uitkomt: de doorkijkbril komt nu wel erg dichtbij.

Misschien is het ook slim om de passagiers op Schiphol niet alleen door de bodyscan te laten gaan, maar ze van tevoren ook eerst even goed te googelen. Of je gelooft ze op de kleur van hun blauwe ogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Maar nee, bij de PVV googlelen ze niet maar nemen ze je aan op de kleur van je ogen, als ze maar niet bruin zijn."

Over vooroordelen gesproken, de pot verwijt de ketel zullen maar zeggen, he Jacob?

Die griet moet nergens meer aan de bak komen. Als het een andere politieke partij was geweest had ik er net zo over gedacht. Erg laag bij de grond. Je weet maar nooit wie je in huis haalt en je gegevens op straat gooit. Een waarschuwing voor andere werkgevers: die persoon is niet te vertouwen.

Hun muziek IS in, ze halen niet voor niets bijna elke prijs die er te krijgen in Nederland. Geven 4 extra concerten en zelfs in België zijn ze razend populair!!!

Ik moet u er ook op wijzen dat zij de ENIGE Nederlandse artiesten zijn die 4 nummer 1 hits hebben gehaald in 1 jaar.

En dan niet te vergeten de nummer 1 hit in Suriname!!! Ook worden ze geboekt op Curacao. Dus waar u de informatie vandaan haalt dat hun muziek niet in is weet ik niet...

Kijk op hun Hyves en Twitter, hoeveel vrienden en followers ze hebben, deze mensen zijn niet allemaal gek geworden hoor.

Nick & Simon zijn kanjers!!!!!!!!!

Wat een rare reacties hier allemaal op deze uitstekende column van Jacob. Of zou die Ilona, naast haar blauwe ogen, ook blond haar hebben...

C++,

nog een plusje erbij, heerlijke reactie.

Robbert, dat de PVV zo onprofessioneel werkt, daar kan Jacob ook niks aan doen.

Nu hun muziek nog... Flauw.

Ik mis nog de naam Jolanthe in dit artikel, dat had het aantal hits nog meer verhoogd.

Cynisme is blijkbaar lastig voor veel mensen. Het valt altijd op bij Jacob zijn columns dat velen daar heel serieus op ingaan. Een beetje humor kan 'het vak' wel gebruiken eerlijk gezegt.

Leuke columm Jacob! Ik denk dat Bea hem ook leest en een glimlach niet zal onderdrukken.

Hoogheid is vast intelligenter en heeft meer gevoel voor humor dan "Nick en Simon" groupies.
Maar die kunnen dan weer wel diepe teksten waarderen zoals "Na een lange val Klim jij weer uit het dal Kijk naar de tijd die komen zal".

Het lijkt wel of die ++ bij C++ niet staan voor slimheid. Want nee ik heb geen blauwe ogen en blond haar. Het is maar dat je het ff weet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-06T09:39:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.