Spoelstra spreekt: Het verschil

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

In mijn laatste column van 2010 schreef ik de wens uit dat 2011 maar eens het jaar moest worden waarin ict echt het verschil ging maken op een positieve manier. En jawel, we kunnen in 2011 een succesje op ons conto schrijven. 2011 was de definitieve doorbraak van social media. Met als positief resultaat: er ontstond een Arabische lente.

Het begon in Tunesië en inmiddels is bijna elk Arabisch land, mede dankzij social media, besmet met het virus. In Egypte was zelfs een man zo blij met social media dat hij zijn eigen dochter Facebook heeft genoemd. Zelf zou ik dat niet zo snel doen. Facebook Spoelstra, dat klinkt ook niet. Ik zou ook veel te bang zijn dat mijn dochter later een vriendje zou krijgen en dat ik dat vriendje dan zou vragen: ‘En wat ga jij vanavond doen?' En dat hij dan zou antwoorden: ‘Oh, ik ga vanavond op Facebook.' Nou, ik dacht het van niet!

Steve Jobs

2011 is ook het jaar geweest waarin vrienden, familie en aandeelhouders afscheid hebben moeten nemen van Steve Jobs. En dat midden in de tabletoorlog, waar in de rechtbank Apple en Samsung de patenten over en weer naar elkaar toe schuiven alsof ze aan het kwartetten zijn.

En dan is het natuurlijk nog steeds crisis. En als ik het een beetje inschat zal dat ook nog wel even blijven. Het is natuurlijk ook moeilijk om uit de crisis te komen. Want ja, voor welke lijn kies je? Cruijff of Van Gaal?

Natuurlijk hebben we ook nog die andere crisis. Komend jaar staan er weer flink wat bezuinigen op de rol. Een mooie kans voor ict-bedrijven zou ik zeggen, om dankzij ict efficiënter en zuiniger te werken.

Loonsverhoging

2012 wordt een jaar waarin we 1,75 procent meer gaan verdienen, volgens de vakbond. En terwijl ik dit opschrijf besef ik dat ict en vakbond natuurlijk nooit in één zin gebruikt kunnen worden. We werken toch niet in de zware metaalindustrie!

Bovenal wens ik u een gezond 2012 toe! Maak er wat moois van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het jaar van tegenstellingen. Arabische lente door moderne 'social media' terwijl daarna zwaar conservatieve groeperingen aan de macht komen. Het ophemelen van Jobs nagedachtenis met in het achterhoofd Apple die tal van beperkingen en closed source-achtige foefjes kent, terwijl MS en Google onder vuur liggen als ze dezelfde trekjes vertonen. Innovaties die geremd worden door onzinnige veroudere patenten, waardoor niet-Apple tablets straks driehoekig of ovaal moeten worden. Downloaden wel/niet aanpakken en wel/geen heffingen naar schimmige rechtenclubjes. Het mooiste van 2011 is dat er genoeg is blijven liggen op de plank, wat pas in 2012 of later geregeld gaat worden, ook qua IT en werkgelegenheid ;)

Wel jammer dat zelfs een Computable columnist wel de dood van Steve Jobs memoreert, maar het verscheiden van Dennis Ritchie onvermeld laat.

@Kees: zelfs een columnist is maar eens mens ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-28T11:07:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.