Spoelstra spreekt: Ski-Fi

Dit artikel delen:

De voorpret van de vakantie is het leukst, zeggen ze wel eens. Maar dan ben je nog nooit in de buurt van mijn vrouw geweest als ze de koffers aan het inpakken is. Je ziet het dan gewoon onweren boven ons huis.

Ook deze week zag je het tijdens het inpakken voor een weekje lange latten weer donderen boven ons huis. Ik laat haar altijd maar en af en toe word ik er bij gevraagd voor een belangrijke inpakvraag. Hoeveel sokken wil je mee? Doe maar twee paar. Er komen zo snel gaten in.

Blackberry

Moeten we de camera wel meenemen, is een betere vraag. Vorige week kwam ik tot de schokkende ontdekking dat de nieuwe Blackberry van mijn vrouw betere films en foto's maakt dan de camera die we net vorig jaar hebben gekocht.

Tegenwoordig is het ook niet meer de vraag of we de laptop meenemen. Nee, de vraag is eerder hoeveel laptops nemen we mee. Daarnaast gaan er twee smartphones, een iPad en een dvd-speler voor in de auto mee. Er is één ding wat je moeilijker mee kunt nemen en dat is een beetje fatsoenlijke Wi-Fi-verbinding. Natuurlijk werkt alles ook op je 3G-abonnement, maar zodra je in het buitenland ook maar één bitje verzonden of opgevraagd hebt, dan kun je een beroep gaan doen op het EFSF-steunfonds.

WK-voetbal

Een week zonder internet. Het klinkt alsof je vrouw de vakantie heeft geboekt tijdens het WK-voetbal en ze hebben daar geen tv. Van mensen die roken hoor ik weleens dat als ze ergens op een vreemde plek komen, ze als eerste gaan kijken waar ze kunnen roken. Ik heb dat met internet. En dan kan ik die mensen daar in de bergen wel vragen ‘Wo kann ich surfen?' Maar dan kijken ze je heel onnozel aan en dan zeggen ze: ‘Surfen? Sie können hier nur Skifahren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

iPad, smartphones, laptops mee op vakantie.... en mag ik je vragen waarom je die mee hebt? Ik zie wel mogelijkheden om iPads als alternatieven te gebruiken voor BigFoots en de laptops als vervanging van een snowboard, maar waarom in de naam van alles wat je lief is /moet/ je die dingen mee? Je komt in een wereld waar het draait om skieen, ontspannen en als je het echt wilt lekker rellen in de lobby van een ander hotel (kom je ook eens in het nieuws, toch?).
Als je spelletjes wilt spelen kan je altijd nog een stapel kaarten meenemen (of lenen uit het apartement of hotel), of je duikt eens lekker vroeg in het hooi...
Je kunt je ook lekker een stuk in de kraag drinken in een apres-ski-bar, maar waarom /MOET/ dat spul mee?

Die Oostenrijkers zijn niet zo onnozel, verwar meewaren niet met onnozelheid. De enige onnozelaar in dat scenario ben jij Jacob...

Ik ga op vakantie en neem mee... Dat spelletje plus de psychologische testvraag 'wat zou je voor drie voorwerpen naar een onbewoond eiland meenemen' zijn nu beantwoord. Maar de vraag waarom mensen niet zonder internet kunnen buiten hun dagelijkse ritme, die is interessanter.

Is het laten zien aan anderen hoe leuk/fijn/gezellig het dan kan zijn op facebook? De ellendetweets van anderen kunnen blijven volgen? Bang dat je Farm/CityVille in je afwezigheid het loodje legt?

Juist die enkele bijzondere foto van uitzicht/gezin/touristische must-see, die bijzondere 4Square check-in... Alles wat je meer doet degradeert je vakantie of leven tot iets alledaags.

Zou me zelf meer zorgen maken of ik in een appartement met russen, nederlanders of andere nationaliteit beland. En of eronder bar/disco zit. Benieuwd naar je verslag zodra je terugbent. Hopelijk niet eentje over gipsvlucht met onboard internet ;)

Ik zou zeggen: kom lekker tot rust, hou je hoofd bij het skiën en geniet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-29T09:35:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.